Bravis ziekenhuis voert versoepelingen door

Foto:

Het Bravis ziekenhuis volgt de ontwikkelingen en voert versoepelingen door bij de corona maatregelen.

Het gaat in Nederland de goede kant op met het aantal coronabesmettingen. Daarom worden steeds meer maatregelen versoepeld. Het Bravis ziekenhuis volgt deze ontwikkelingen en past hier de eigen maatregelen op aan. Langzaam maar zeker gaan we terug naar de normale gang van zaken.

Vanaf donderdag twee bezoekers

Op het moment dat het coronavirus uitbrak in Nederland scherpte het Bravis ziekenhuis zijn bezoekersregeling aan. Vanaf dat moment mocht elke patiënt op de verpleegafdelingen nog maar één bezoeker ontvangen. Daar kwam donderdag een eind aan. In het vervolg mogen dagelijks tussen 18.00 en 20.00 uur maximaal twee mensen tegelijk een patiënt bezoeken. Uiteraard dienen bezoekers wel 1,5 meter afstand te houden. Ook is het wisselen van bezoekers niet toegestaan.

Deze bezoekersregeling geldt in de basis eveneens voor Intensive Care (IC), Kind & Jeugd en het Moeder & Kindcentrum. Wel hebben deze afdelingen hun eigen uitzonderingen.

Bezoekers polikliniek

Het verzoek blijft aan iedereen die een afspraak heeft in het ziekenhuis om alleen te komen. Anders raken onze wachtkamers te vol en kan er geen 1,5 meter onderlinge afstand gehouden worden. Alleen als de persoon door omstandigheden niet alleen kan komen, mag maximaal één begeleider mee.

Mondneusmasker alleen binnen 1,5 meter

Vanaf zaterdag wordt het beleid met betrekking tot het mondneusmasker versoepeld. Patiënten, bezoekers en medewerkers hoeven vanaf zaterdag in het Bravis ziekenhuis geen mondneusmasker meer te dragen. Een uitzondering wordt gemaakt voor situaties waarin een onderlinge afstand van 1,5 meter niet mogelijk is. Denk daarbij aan een volle wachtkamer of bij zorgcontact. In die omstandigheden geldt het dringend advies om wél een mondneusmasker te dragen.

Preventief screenen

Patiënten die worden opgenomen in het Bravis ziekenhuis werden uit voorzorg op corona getest. Doordat vrijwel geen enkele nieuwe patiënt positief test, is besloten te stoppen met het preventief screenen. Datzelfde geldt voor patiënten die na hun verblijf in het Bravis naar een verpleeg- of verzorgingshuis gaan. Alleen patiënten die coronaklachten vertonen worden in het vervolg getest.

Reacties