Sonn Franken geeft leidraad aan beginnende schrijvers

Schrijver Sonn Franken
Foto: Jan Krijtenburg

Tijdens een literaire avond met Henk Witjes en de Vlaamse schrijver Marc Kerkhofs presenteert Sonn Franken vrijdag 23 juli zijn nieuwe boek. Sonn Franken wil met zijn nieuwe boek ‘Literaire glibberingen & poëtische trilsels’ beginnende schrijvers een leidraad mee geven.

Schrijver Henk Witjes noemt het nieuwe boek van Franken een gids voor mensen die zich willen begeven op het schrijverspad. “Het is boek vol herkenning voor schrijver en lezer. Het is ook een uitwisselingsdocument waarbij de schrijver wegwijs wordt gemaakt in de ervaringen van lezers en andersom. Het is een naslagwerk waarin belangrijke invloedrijke schrijvers uit het verleden een voedingsbodem kunnen worden voor de schrijver. Het nodigt schrijvers uit zich meer te verdiepen in de Nederlandstalige en anderstalige literaire wereld. Alle mogelijke barrières die een zich ontwikkelende schrijver kan tegenkomen, worden belicht vanuit de menselijke kwetsbaarheid van de schrijver.”

Vrijdagavond 23 juli 2021 is de literaire avond vanaf 19:00 uur in Theater Den Enghel op de Grote Markt te Bergen op zoom. Wat kunnen we verwachten op deze avond:

  • Over Poëzie
  • Over Schrijvers en genres
  • Over (komische) verklaringen van woorden
  • Over de grote thema’s
  • Over de beslommeringen van het schrijver zijn
  • Over het belang van lezen en lezers
  • De presentatie van het nieuwste boek van Marc Kerkhofs: Het doek valt
  • De presentatie van het nieuwste boek: Literaire glibberingen & poëtische trilsels

Sonn Franken wil met zijn nieuwe boek beginnende schrijvers een leidraad mee geven, hen herkenbare situaties en momenten schetsen, opdat ze weten dat dit niet alleen hen overkomt, maar dat elke schrijver dit op enig moment ervaart. “Wellicht kan Literaire Glibberingen en Poëtische Trilses een ondersteuning zijn voor het onderwijs als het gaat om de Nederlandse taal.”

In dit boek neem hij de lezer mee in de wereld van het geschreven woord. “Lees hoe woorden zich vormen tot meer dan slechts de verzameling, wat mensen drijft te schrijven en wat stromingen te zeggen hebben. Om dit alles te ontdekken, duiken we in genres en stromingen, in de gedachtegang van lezers, schrijvers en zelfs uitgevers. We interviewen niet alleen schrijvers, maar ook diverse lezers. We duiken in het Nederlandse vocabulaire en richten ons op specifieke woorden, natuurlijk doen we dat met een knipoog. Daarbij kan ik het niet laten om mijn belevingen om te zetten in gedichten en deze te combineren met passende foto’s. Het geschreven woord is een godsgeschenk aan hen die meer van de wereld willen ontdekken, dus ga met mij mee op die ontdekkingsreis.”T

Taal is voor Sonn Franken een uitlaatklep. “Een uitlaatklep om mijn eigen verbazing, emoties en verzonnen wereldbeelden op papier te draperen op een dusdanige manier dat het mijn ziel heelt, me de broodnodige ontspanning biedt en mij mijn eigen toekomstdroom voor houdt.”

 

Reacties