Roofvogel-stroper op heterdaad betrapt. Vangkooi en levend aas in beslag genomen

Archieffoto van een roofvogel
Foto: Jan

Na een langlopend onderzoek, in samenwerking met Brabants Landschap, is door boa’s een man op heterdaad betrapt tijdens het plaatsen van een niet toegestaan vangmiddel in het Natura 2000 gebied en bosreservaat Mattemburgh te Bergen op Zoom. Dat meld Samen Sterk in Brabant, het handhavingsteam voor het buitengebied.

“Al enkele keren heeft SSiB signalen ontvangen van illegale roofvogelvangst. Naar aanleiding van deze signalen is SSiB samen met Brabants Landschap een onderzoek gestart wat heeft geresulteerd in het op heterdaad betrappen van de verdachte”, meldt Samen Sterk in Brabant.

De verdachte werd op heterdaad betrapt toen hij bezig was een niet toegestaan vangmiddel te plaatsen in het Natura 2000 gebied. Dit vangmiddel, een klapnet voorzien van een levende duif als lokmiddel, is ter plaatse in beslag genomen.

De verdachte heeft van de boa’s een proces-verbaal gekregen. Het Openbaar Ministerie beslist over mogelijke vervolging. Voor de duif is volgens het handhavingsteam een geschikt opvangadres gevonden. “Het vangen van roofvogels vindt om verschillende redenen helaas nog steeds plaats en heeft binnen SSiB een hoge opsporingsprioriteit.”

Reacties