25 Juli, bezichtiging buitenplaats “De Mattemburgh” en de villa

Foto: Ad van Loenhout

Nu er versoepelingen zijn doorgevoerd, kunnen er op Mattemburgh ook weer publiekswandelingen georganiseerd worden. Dit geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.

Op 25 juli, de laatste zondag van deze maand, organiseert Brabants Landschap een wandeling op deze, voor Brabant unieke, buitenplaats. De villa is ooit gesticht door de familie Cuypers en door de laatste telg van dit geslacht geschonken aan Brabants Landschap.

Formele en informele tuin

Naast de formele Franse tuin wordt er een bezoek gebracht aan de informele Engelse tuin.
De tuinen zijn in deze tijd van het jaar op zijn mooist. Het “Pucklerbed”, de “taart” aan de straatkant van het landhuis, staat er top bij en de gids vertelt u graag over de Duitse legerofficier en tuinarchitect Fürst Pückler, de naamgever van de “taart”, en de gestileerde perken in de vorm van een zwaan. Bij deze perken en de “taart” worden alleen verschillend gekleurde bladplanten gebruikt. Deze komen voor een groot gedeelte uit de eigen kweekkas.
Tevens weten de gidsen van dienst alles over de cultuurhistorische achtergronden van de buitenplaats.

Praktische informatie

De wandelingen zijn niet bedoeld voor groepen, hiervoor graag apart reserveren.
Aanvang 14.00 uur bij de parkeerplaats, P1 aan de Beukendreef.
De gidsen van Brabants Landschap zullen u daar graag verwelkomen vanaf 13.30 uur!
De rondleiding duurt ongeveer twee uur en de kosten bedragen €8,- per persoon (beschermers €4,- per persoon. Maximaal 2 volwassenen, 2 kinderen en 2 introducees bij vertoon van uw jaarkaart). Na afloop kunt u nog lekker nagenieten in de sfeervolle (verbouwde) Oranjerie of op het terras aan de Franse tuin of in de vernieuwde binnentuin.
Voor deze rondleiding dient u zich vooraf aan te melden via de website van Brabants Landschap www.brabantslandschap.nl/activiteiten

Reacties