Drughandelaar aangehouden en hennep geruimd

Foto: stockfoto

De politie heeft de afgelopen dagen een achttienjarige drughandelaar aangehouden en op vier locaties hennep geruimd.

Drugshandel en rijden onder invloed van drugs

Een achttienjarige man uit Hoogerheide is woensdagavond aangehouden op verdenking van drugshandel en rijden onder invloed van drugs.
Agenten zetten de bestuurder rond kwart voor acht ’s avonds op de Gentiaanstraat aan de kant voor een controle. De man had contant geld en handelshoeveelheid harddrugs bij zich. Uit een afgenomen speekseltest bleek dat hij harddrugs had gebruikt. Hij is gearresteerd en overgebracht naar een politiecel voor verhoor en verder onderzoek.

Hennepplanten geruimd

Het hennepteam van de politie heeft afgelopen dinsdag op vier plekken in de regio hennepkwekerijen en hennepplanten in tuinen aangetroffen en geruimd.
Het ging om locaties in Bergen op Zoom, Heerle, Roosendaal en Halsteren. De verdachten krijgen een uitnodiging voor een verhoor. Alle kwekerijgoederen en hennepplanten zijn vernietigd.

In een loods aan de Eikstraat in Bergen op Zoom werd een hennepkwekerij, met tweehonderdzesenzestig oogstrijpe planten aangetroffen. Er vond diefstal van energie plaats en er waren aanwijzingen voor eerdere oogsten.

Naar aanleiding van stank overlast meldingen werd op een adres aan de Schubertstraat in Halsteren enkele hennepplanten in een kas in de tuin aangetroffen. De bewoner dacht dat vijf planten gedoogd werden maar het bezitten van iedere vrouwelijke hennepplant is strafbaar en dus zijn dus ook deze planten geruimd.

Ook aan de Zoomvlietweg in Heerle en aan de Mgr. Hopmansstraat in Roosendaal werden hennepplanten aangetroffen en geruimd.

Aldus de politie

Reacties