Bergenaren hebben weinig behoefte aan corona-herdenking

Foto:

Inwoners van de gemeente Bergen op Zoom voelen zich vooral rustig, optimistisch en opgelucht. Bovendien zitten ze niet per se te wachten op een corona-herdenking. Dat meldt de gemeente op basis van een impactmeting.

De gemeente Bergen op Zoom voerde in 2020 en in januari en april 2021 impactmetingen uit onder leden van het burgerpanel en via social media. In juni was de 6e meting. “De landelijke maatregelen waren net versoepeld. Dat is te merken aan de resultaten”, zegt de gemeente.

Het thema van deze meting was of mensen er behoefte aan hadden om stil te staan bij de gevolgen van corona. En zo ja, op wat voor manier. Van de respondenten gaf 66% aan hier geen behoefte aan te hebben. Verder gaf 26% aan het (nog) niet te weten. Herdenken op een plek of op een bepaald moment werd aangegeven door 9% van de respondenten. “We nemen deze reacties mee in de gesprekken die wij als gemeente voeren met diverse organisaties als het gaat over het stilstaan bij de gevolgen van corona. Ook gebruiken we de informatie om het gemeentebestuur hierover te adviseren.”

Alle leden van het Burgerpanel ontvingen 25 juni 2021 een mail met daarin een uitnodiging om een korte vragenlijst in te vullen. In totaal vulden 592 panelleden de vragenlijst in. De vragenlijst is ook via de Facebookpagina van de gemeente Bergen op Zoom gedeeld. In totaal hebben 62 ‘overige inwoners’ de vragenlijst volledig ingevuld.

Klik op de afbeelding voor een vergroting:

Reacties