Slachtoffer weet zelf dief in de kraag te vatten

Archieffoto van een aanhouding ter illustratie
Foto: Vincent

Een Roosendaler die donderdagochtend aan het werk was in de Burgemeester de Roocklaan in Bergen op Zoom zag hij tot zijn stomme verbazing dat zijn tas uit zijn bus werd gestolen door een man. Uiteindelijk wist de Roosendaler de tasjesdief zelf in de kraag te vatten, met hulp van de fiets van een voorbijganger. Dat meldt de politie.

“De Roosendaler riep naar de man, die wachtte niet en rende er vandoor, met de Roosendaler op zijn hielen. Halverwege de Koning Willem II straat gooide de dief de tas op de grond. De eigenaar pakte zijn tas op en liep terug naar zijn bus.

Tot zover lijkt alles opgelost, zou je zeggen. Maar, het slachtoffer kon het kennelijk toch niet verkroppen dat die tasjesdief hiermee zou wegkomen en hij ging in de buurt op zoek naar de man die zijn tas had weggenomen. In de tussentijd belde hij de politie om te vertellen wat zijn locatie was. Agenten reden naar de opgegeven plaats.

De Roosendaalse man zag in de Koning Willem III straat, helemaal aan het eind van de straat, de man weer lopen. Een vrouw op een fiets bleef staan en het slachtoffer van de diefstal vroeg de vrouw of hij haar fiets even mocht gebruiken om achter de boef aan te gaan. Dat mocht en in de Prinses Beatrixstraat kon de Roosendaalse man de tasjesdief in zijn kladden grijpen. Meteen hierna kwamen ook de agenten ter plaatse en kon de dief netjes worden overgedragen aan de politie.”

De dief bleek een 30-jarige bekende van de politie te zijn. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Hij zit nog vast en wordt gehoord over het incident. De eigenaar van de tas deed aangifte van de diefstal.

Reacties