Aanpassingen Arriva lijn 310 Bergen op Zoom – Rotterdam

Foto: Jan Krijtenburg

Aanpassingen voor Arriva lijn 310, Bergen op Zoom-Rotterdam v.v. in verband met de werkzaamheden aan de Haringvlietbrug.

Rijkswaterstaat

Vanaf eind augustus wordt er door Rijkswaterstaat aan de Haringvlietbrug gewerkt. Voor deze werkzaamheden zijn verschillende verkeersmaatregelen van toepassing. De verkeermaatregelen omvatten o.a. versmalde rijdstroken en een verlaging van de maximale snelheid. Deze maatregelen hebben gevolgen voor de dienstregeling van buslijn 310 van Arriva die over deze brug tussen Bergen op Zoom-Rotterdam v.v. rijdt.

Aanpassingen voor lijn 310

Situatie op werkdagen voor lijn 310 (Bergen op Zoom-Rotterdam)

Overdag (tussen 06:00 – 19:00) wordt het traject ingekort tot Bergen op Zoom-Numansdorp.
Gedurende de spitsuren (06:00-08:30 & 16:00 – 19:00) zet Arriva een spitspendel (lijn 309) in tussen Steenbergen en Rotterdam.
In de daluren (08:30 – 16:00) moeten reizigers overstappen bij de bushalte Numansdorp (A29). Vanaf bushalte Numansdorp kan de reis naar Rotterdam worden voortgezet met lijn 436 van Connexxion.
In de avonduren (na 19.00 uur) rijdt lijn 310 wel gewoon door van en naar Rotterdam.

Situatie tijdens het weekend (zaterdag en zondag) voor lijn 310 (Bergen op Zoom-Rotterdam)

In het weekend rijdt lijn 310 de volledige route tussen Bergen op Zoom en Rotterdam.

Een mogelijk alternatief voor de busreis tussen Bergen op Zoom en Rotterdam is ook een rit met de trein.

Overstap aan de orde?

De aangepaste dienstregeling is verwerkt in alle reisplanners. Arriva adviseert reizigers om de reis voorafgaand aan vertrek op de website of via de reisplanners te checken. Door het inkorten van het traject is een overstap aan de orde. Bij een eventuele overstap overdag moet de reiziger rekening houden met een overstap naar een andere vervoerder (Connexxion).

 • Overstap met de OV-chipkaart
  Kan de overstap binnen 35 minuten worden gedaan dan wordt slechts één keer het opstaptarief berekent. Bij de voorgestelde overstap (van lijn 310 naar spitspendel 309) reis je alleen met Arriva. In het geval van een overstap van lijn 310 naar lijn 436 combineer je een reis met Arriva én Connexxion. Houd er rekening mee dat Connexxion bij een opstap uitgaat van een minimum bedrag op de OV-Chipkaart van €10,-. Zorg voor voldoende saldo op je kaart.
 • Overstap met abonnement
  Gedurende de periode van de gewijzigde inzet van lijn 310 zijn in buslijn 436 van Connexxion ook de Brabantse abonnementen geldig. Dat betekent dat reizigers met het abonnement:
  – Brabant Dalkorting, – Brabant Altijd Vrij of het – Brabant Jeugdmaandabonnement met deze abonnementen gewoon kunnen inchecken op lijn 436. Reis je met de Meedoen Pas van Arriva? Laat deze dan aan de chauffeur zien. Je mag met de Meedoen Pas gratis meereizen met lijn 436 van Connexxion, maar je kunt niet in- of uitchecken.
 1. Overstap met een kaartje gekocht bij de chauffeur
  Het ritkaartje of dalurendagkaartje dat door een reiziger wordt aangeschaft bij de chauffeur van Arriva op lijn 310 is NIET geldig op lijn 436 van Connexxion. Je moet dan een nieuw kaartje kopen bij de chauffeur van lijn 436.

Mondkapje

Voor het reizen met het ov geldt voorlopig nog steeds de verplichting tot het dragen van een mondkapje. Reis verstandig, mijd de spits en de drukte.

Reacties