SABIC doet mee met World Cleanup Day

Foto: Jan Krijtenburg

Zo’n vijftig medewerkers van SABIC met familie en kennissen ruimden zaterdagmorgen zwerfafval op bij de Boulevard in Bergen op Zoom.

SABIC medewerkers ruimen zwerfafval op de Boulevard in Bergen op Zoom

Na een kopje koffie en een broodje bij het Strandhuys op de Boulevard kreeg iedereen een hesje aan en vuilniszak en een grijper mee en na het maken van de groepsfoto ging iedereen aan het werk.

In het Strandhuys werden de hesjes, vuilniszakken en grijpers uitgedeeld

De groep zwermde uit over de Boulevard, de grasvelden, parkeerplaatsen en bermen en het strandje. Er werd van alles opgeraapt. Natuurlijk veel sigarettenpeuken, snoeppapiertjes en blikjes, maar ook bijvoorbeeld een deurmat die op het strandje half in het water lag.

Een deurmat, die niet in de vuilniszak paste maar even apart weggebracht werd

René Dijkmans, manager Environment, Health, Safety and Security bij SABIC vertelde dat SABIC dit soort acties wel vaker heeft gedaan. Hij legde uit dat SABIC plastic produceert. Een goed product, maar niet als het in het milieu terecht komt. Daarom wil SABIC hier, met onder andere deze actie waar de SABIC mensen de rommel van anderen opruimen, ook aandacht aan besteden.

Deze actie vind plaats onder de vlag van stichting Clean4Change, een programma van de Alliance to End Plastic Waste. Alle deelnemers hadden dan ook een hesje aan van deze stichting.

Alle deelnemers droegen de Clean4Change hesjes

Bregje Schouteren van SABIC vertelde dat er tien SABIC lokaties in Europa meedoen met deze World Cleanup Day en dat er internationaal bijgehouden wordt hoeveel afval er ingezameld wordt. In de Litterati App (litter is het Engelse woord voor afval) vullen de deelnemers in hoeveel ze opgehaald hebben en welke soorten afval er opgehaald is.

De Litterati App

Even in de app invullen wat ze gevonden hebben

Sommige mensen hadden er een leuk familieuitje van gemaakt, zoals Remi, Milo, Bart en Nadia. Nadia werkt bij SABIC en was met het hele gezin aan het opruimen op de Boulevard.

Bart, Nadia en hun kinderen, samen aan het opruimen

De opruimactue duurde tot een uur of twaalf waarna in het Standhuys nog even nagepraat werd. De Boulevard en het strandje zijn voorlopig weer een stuk schoner.

Reacties