Tank op schoolplein ’t Rijks maakt Slag om de Schelde tastbaar

Tank op het schoolplein van 't Rijks
Foto: Tygo

Een levensgroot pantservoertuig staat sinds deze week op het schoolplein van Regionale Scholengemeenschap ‘t Rijks. De tank staat daar in het kader van de première van de film Slag om de Schelde.

Tegelijk met de première wordt er op de school aan de Burg. Stulemerijerlaan ook een educatief programma geïntroduceerd, waarbij de hoofdrolspelers van de film speciale gastlessen zullen verzorgen. V. is onderdeel van de speelfilm, die inmiddels al door meer dan 500.000 mensen in de bioscoop is bekeken. De inhoud van het educatief programma is te verdelen in drie thema’s: Vechten, Vrede en Vrijheid.

Aan de hand van fragmenten uit de film en interviews met cast en crew, maakt V. de verbinding tussen De Slag om de Schelde en actuele thema’s die ook in vakken als maatschappijleer en geschiedenis aan bod komen. Denk aan de dunne scheidslijn tussen goed en fout, vrijheid versus onvrijheid en het belang van grondrechten, zoals de vrijheid van meningsuiting. En natuurlijk is er binnen het educatief materiaal aandacht voor de Slag om de Schelde zelf.

Vanaf vrijdag 15 oktober 2021 is de speelfilm De Slag om de Schelde ook op Netflix te zien in 190 landen. De hoofdrolspelers uit de film Gijs Blom (Marinus van Staveren), Susan Radder (Teuntje Visser) en Mark van Eeuwen (Pim den Oever) verzorgen een gastles voor leerlingen van de school en gaan met hen in gesprek over de film.

 

Reacties