SDW, SOVAK en S&L Zorg samen naar de VG-Hackathon

Foto: SDW, SOVAK en S&L Zorg

Op vrijdag 8 oktober deed een team van SDW, S&L Zorg en SOVAK mee aan de VG-Hackathon 2021.

Gehandicaptenzorgorganisaties SDW, S&L Zorg en SOVAK werken intensief samen onder de naam: Samen Onbeperkt. Op vrijdag 8 oktober deden ze mee met één team aan de VG-Hackathon 2021. In een tijdsbestek van één (lange) dag bedachten ze een slimme (technologische) oplossing om medewerkers in de zorg te ontlasten. Een grote uitdaging natuurlijk, maar het team ging er vol voor.

Teams uit heel Nederland

Er deden meer dan 27 teams mee uit de verstandelijk gehandicaptenzorg uit heel Nederland. Het team Samen Onbeperkt werd aangevuld met professionals van de zorgorganisaties: Pameijer, Zonnehuisgroep, Ipse de Brugge, Gemiva, De Twentse Zorgcentra & Sherpa.

Inwerken? Dat kan slimmer!

De uitdaging waar aan gewerkt werd, was het bedenken van een slimme oplossing voor het inwerken van zorgprofessionals. Het goed inwerken is namelijk ontzettend belangrijk, maar soms ook lastig. De ontzettend belangrijke zorg, moet natuurlijk ook door. Daarom gaat inwerken wisselend en hebben nieuwe krachten soms toch het gevoel ‘in het diepe gegooid’ te worden. Na een lange dag kwam het team met een oplossing die kan bijdragen. Ze bedachten een concept voor een unieke inwerk app met de naam In-gang.

En wat gebeurt er met het idee?

De VG-Hackathon kende o.a. een hoofdprijs van 10.000 euro om het idee verder uit te kunnen werken. Dit idee is helaas niet in de prijzen gevallen. De organisaties bekijken of en hoe ze het idee op eigen kracht een vervolg kunnen geven.

Wat is de VG-Hackathon eigenlijk?

Een Hackathon is een evenement waarbij veel mensen samenkomen en in een korte tijd een creatieve oplossing vinden voor een probleem. De VG-Hackathon wordt specifiek georganiseerd voor organisaties in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Eerdere edities duurden een hele week, deze editie werd georganiseerd op één dag. Deze editie gaat over de de zorg en de problemen waar we tegen aan lopen. Bij deze Hackathon zocht men specifiek naar slimme oplossingen om medewerkers te ontlasten en op deze manier de werkdruk te verlagen. De VG Hackathon wordt sinds 2018 gehouden en dit was meteen een succesvolle editie met 35 deelnemende zorgorganisatie uit de verstandelijke gehandicaptenzorg. Bij de editie 2018 heeft SDW een systeem ontwikkeld: gericht geluid. Met dit systeem werkt S&L Zorg op dit moment ook.

Het vervolg van de samenwerking

De samenwerking tussen deze zorgorganisaties gaat gewoon door. Innovatie is gekozen als één van de hoofdthema’s waarop samengewerkt wordt. Meer is te lezen op www.samenzijnweonbeperkt.nl.

Reacties