John Voets weer lijsttrekker van 50PLUS in Bergen op Zoom

Foto: 50PLUS in Bergen op Zoom

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 mengt 50PLUS zich wederom in de strijd om de zetels. De partij hoopt met minimaal twee, drie of vier zetels weer in de raad te komen.

Dat vertelde John Voets zaterdagmiddag aan de redactie van de pers en legde ook uit, dat de commissie en aanwezigen bij de Algemene Ledenvergadering van 50PLUS er voor gekozen hebben te kiezen als lijsttrekker voor de Gemeente Bergen op Zoom.

Steunpunt Bergen op Zoom

“In eerste instantie zijn we begonnen, als Steunpunt Bergen op Zoom, toen al verbonden met 50PLUS, maar zij hadden toen geadviseerd om zolang, als lokale partij, verder te gaan. Dat was om dat zij nog niet deel konden nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Zo hebben we dat advies ook overgenomen. Maar gaandeweg leek het ons toch verstandiger om zich bij de landelijke partij te voegen en zijn daarom op 2 oktober 2020 officieel 50PLUS Bergen op Zoom geworden.

Het is een leuke partij

“We staan landelijk bekend als een beetje een ruziepartij”, zegt Voets, “maar het is een leuke partij. En het is belangrijk om op te komen voor de mensen van 50 jaar en ouder.”
Inmiddels is de Bergse afdeling, druk in de weer met het samenstellen van de kandidatenlijst. De eerste zes plaatsen zijn al bekend en worden ingenomen door Oud-wethouder en Raadslid Piet van den Kieboom, Hans Vlak, Lyda Franken-Slagter, Edith de Waal, Laura Groffen en Bianca Verlinden, maar de kandidatenlijst is al aangevuld met een 10-tal andere sterke kandidaten.

Ik heb er weer zin in. Via onze achterban hebben we veel positieve reacties gehad op wat we de afgelopen jaren hebben gedaan in de stad”, reageert Voets.  De fractie telt nu 1 zetel in de Bergse gemeenteraad. De fractie denkt dat dit aantal snel overtroffen zal worden, maar we mogen blij zijn als we ons aan twee zetels vast kunnen houden.”

Ouderenbeleid in Bergen op Zoom

50PLUS Bergen op Zoom zou de komende jaren vooral willen inzetten op een nieuw ouderenbeleid in de stad, buurthuizen ontlasten van administratieve rompslomp en meer passende woonruimte voor senioren. Volgens Voets: “Er is nu nog geen ouderenbeleid in Bergen op Zoom, maar dat komt er op aandringen van onze fractie zeker wel. Er is namelijk genoeg te doen, als je bijvoorbeeld kijkt naar eenzaamheid of problemen met dagbesteding voor ouderen.”

Wonen is volgens Voets het belangrijkste thema komende jaren. “We hebben als slogan ‘bouwen voor oud is oplossing voor jong’. Veel ouderen wonen namelijk nu in een groot huis en kunnen moeilijk verhuizen. Ze kunnen de maandlasten soms niet aan. Daarom is het belangrijk dat er passende woningen komen voor ouderen tegen een betaalbare huurprijs. Dan pas zal er doorstroming komen en woonruimte ruimte voor de jeugd”

Reacties