Stichting Vastenavend geeft Jubileumpenning uit

Foto:

Stichting Vastenavend gedenkt 7 x 11 jaar en geeft daarom een Jubileumpenning uit. Binnenkort zal de eerste penning worden geslagen door een voornaam persoon, meldt de stichting.

“Je penninkje offeren” is een eeuwenoud gezegde, dat erop neer komt dat je een kleinigheid bijdraagt aan een groter iets: bijvoorbeeld ons grote feest. Want “kleine beetjes maken het varken vet…” Zoiets moet de penningmeester van de feestcommissie hebben gedacht toen hij op een lumineus idee kwam: een jubileumpenning!

Net als bij een groot moment in het koninklijk huis kun je zo’n feit markeren door een penning uit te geven. Een gedenkpenning eigenlijk, zodat iedereen een tastbare herinnering op z’n schouw kan zetten, of in de glazenkast of zo. Om later nog eens terug te denken aan een historisch hoogtepunt in de geschiedenis van de vastenavend.

Zeven keer elf jaar vastenavend vieren in vrijheid: dat is bijzonder. Én… in goede gezondheid: wat vandaag de dag al even bijzonder dreigt te worden. Zeven keer elf, mooi om te gedenken! Door zo’n penning te kopen draag je ook weer je steentje bij aan een grootse viering van dat grote feest van de eeuwige leut: nu en in de toekomst.

Binnenkort zal de eerste penning worden geslagen door een heel voornaam persoon, maar je kent hem. De penning kun je al vanaf vrijdag 19 november exclusief reserveren via de website van de Stichting Vastenavend. Zo’n prachtig collectors-item kost maar € 22,00 voor de liefhebber.

Reacties