Leerlingen De Zeeridder zetten zich creatief in voor leeftijdsgenoten in Ghana

Basisschoolleerlingen van vrijeschool De Zeeridder tekenen kaften voor schriften die naar kinderen in Ghana gaan. Het gaat om kaften van uitwisbare schriften. Door gebrek aan lesmateriaal zit actief oefenen er voor kinderen in Ghana niet in.

De actie is een initiatief van vijf eventmanagementstudenten van de Associate Degree Academie te Roosendaal. Zij werken in opdracht van de goede doelen organisatie Edukans. “Iedere 10 euro die binnenkomt, geeft een kind in Ghana kans op een betere toekomst. Met deze 10 euro kunnen wij namelijk een Correctbook met pen aanschaffen, het Correctbook naar Ghana verschepen en bijdrage aan een training voor de docenten in Ghana. Hierdoor kunnen kinderen onderwijs gaan volgen in plaats van dat zij aan het werk moeten voor slechts 1 euro per dag”, aldus één van de studenten.

De basisschoolleerlingen kunnen hun creatieve kaft-tekening ook laten sponsoren. De studenten spreken van een win-win-situatie “Door de leuke, getekende, persoonlijke kaften op de Correctbooks krijgen de kinderen in Ghana meer zin in school! Daarnaast hebben ze indirect een connectie met de leerlingen in Nederland. Het mooie hieraan is dat door de basiseducatie in Nederland de educatie in Ghana ondersteund wordt. Het ideale onderwijs helpt het beginnende onderwijs. Zo ontstaat er een mooie persoonlijke samenwerking tussen de 2 scholen, ondanks dat deze zover uit elkaar liggen. Educatie voor educatie.”

Ondertussen is er door de basisschoolleerlingen van De Zeeridder al meer dan 200 euro opgehaald. De actie blijft lopen en er kan nog altijd gedoneerd worden via de volgende actiepagina: https://thom-koole.inactievooredukans.nl.

Cookieinstellingen