Rocken als vanouds met DeWolff in Gebouw-T

Geen anderhalve meter, geen testen voor toegang, er kan weer naar hartenlust gedanst en gefeest worden. En dat merken ze als geen ander bij poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom. Deze week speelde bluesrockband DeWolff het dak eraf.

Terwijl de Hongaarse band Ivan & The Parazol de vroegkomers opwarmt met indie-garage rock, stroomt de zaal donderdagavond vol. Bij de deur worden de qr-codes van de toegangstickets gescand. Niet te verwarren met de verfoeide corona-qr-codes, die live muziek voor veel mensen onbereikbaar maakte.

In januari 2019 stond DeWolff ook op de planken van het Bergse poppodium. Toen had de Limburgse band nog tien albums op z’n naam staan én betaalde je aan de bar met plastic muntjes. In de tussentijd is de band vier albums rijker en betaal je je vers getapte biertje alleen nog maar met je pinpas.

Bomvol

De show die donderdagavond plaatsvond, zou eigenlijk in december vorig jaar plaatsvinden, maar werd geannuleerd wegens coronamaatregelen. Het publiek bestaat nu dan ook uit mensen die in het najaar al een kaartje kochten, aangevuld met mensen die nu alsnog een kaartje kochten. De bomvolle zaal is geen uitzondering, zegt Joep Gudde van Gebouw-T. “Vorige week was het uitverkocht huis met The Dirty Daddies. Ook hebben we al prachtige shows achter de rug: Gallowstreet, The Fortunate Sons en Nona. De feesten Papi Chulo en 40UP trokken eveneens goed volk.”

Of het aantal bezoekers al op het oude niveau is durft Gudde niet te zeggen. “Over het algemeen denk ik wel dat er meer concurrentie is door enorm veel en verplaatst aanbod. Ook is een bepaald publiek nog een beetje voorzichtig”, zegt hij. “Men heeft uit veel te kiezen tegenwoordig. Festivals, concerten, feesten die soms allang gepland waren en ineens samenvallen. Dan moet je letterlijk kiezen waar je naartoe gaat.”

It Ain’t Easy

Frontman Pablo van de Poel weet het publiek zoals altijd goed op zijn hand te krijgen. “We hebben de afgelopen tijd veel met Zoom te maken gehad. Maar niet met Bergen op Zoom”, grapt hij. “’t is ook niet allemaal makkelijk geweest”, zegt de zanger en gitarist. De brug naar het volgende nummer is makkelijk gemaakt: It Ain’t Easy. “Anders dan de titelsong doet vermoeden is de songtekst best makkelijk.”

Na de muzikale cooling down van platendraaier Wim Behre, keerde het publiek huiswaarts. Livemuziek. Eindelijk mag het weer. En dat heeft Bergen op Zoom mede dankzij DeWolff geweten.

Cookieinstellingen