Dit is de minimale fietsafstand voor Bergse scholieren

Foto: Nieuws.nl

In 2021 lag de dichtstbijzijnde middelbare school op gemiddeld 2,3 kilometer fietsen. In Bergen op Zoom is de fietsafstand tot de dichtstbijzijnde middelbare school gemiddeld 1,3 kilometer. Dat meldt het CBS op basis van een nieuwe analyse voor de publicatie Nederland in cijfers.

Binnen een afstand van drie kilometer fietsen lagen gemiddeld 4,3 middelbare scholen. De fietsafstand tot een middelbare school was met 0,4 kilometer het kleinst voor bewoners van Schiermonnikoog. Inwoners van Noord-Beveland moesten gemiddeld 11,5 kilometer fietsen naar de dichtstbijzijnde middelbare school.

In 2021 was de gemiddelde fietsroute 0,2 kilometer korter dan een rit met de auto. In 81 procent van de gemeenten waren de fietsroutes tot de dichtstbijzijnde middelbare school korter dan de autoroutes. Voor bewoners van Noord-Beveland was het verschil het grootst met 2,4 kilometer in het voordeel van de fiets. Inwoners van de Limburgse gemeente Gulpen-Wittem en het Brabantse Mill en Sint Hubert moesten gemiddeld juist 0,2 kilometer verder fietsen dan autorijden naar een middelbare school.

Cookieinstellingen