Kom 5 november helpen in het Markiezaatsgebied of op Landgoed De Vijverhoeve

Foto: Brabants Landschap

Op zaterdag 5 november kan heel Nederland weer meedoen aan de Nationale Natuurwerkdag. Er zijn die dagen in het hele land ruim 500 natuurklussen, waarvan 50 in Brabant, die bijdragen aan natuurbehoud- en herstel, zoals wilgen knotten, broeihopen maken, poelen opschonen, bomen planten en veel andere activiteiten. Die hulp in natuurgebieden is hard nodig. Dat meldt Brabants Landschap.

De Natuurwerkdag valt deze keer in de Nationale Klimaatweek en is een mooie kans voor deelnemers om kennis te maken met groen vrijwilligerswerk.

De biodiversiteit in Europa is op veel plaatsten zorgelijk, maar in Nederland zelfs bijna overal verontrustend. Ongeveer 40% van de soorten in ons land staat op de Rode Lijst (bron: CLO). Tegelijkertijd is het beschermen van biodiversiteit en ecosystemen ook van cruciaal belang voor klimaat. De klussen op de Natuurwerkdag dragen bij aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. Een gezonde leefomgeving is belangrijk om effecten van klimaatverandering op te vangen. Gezonde natuur helpt om hittestress te voorkomen en zorgt voor wateropvang in tijdens van extreme regenval. Mede dankzij vrijwilligers kan iedereen blijven genieten van een groene en gezonde leefomgeving.

Natuurwerkdag

Wil je ook iets doen voor natuur en klimaat? En samen met buren, vrienden of familie buiten aan de slag om bij te dragen aan jouw groene omgeving? Meld je dan aan via de website natuurwerkdag.nl. Hieronder staan twee activiteiten waarvoor je je op kunt geven.

Markiezaat

Datum: zaterdag 5 november 2022
Tijd: 9:30 – 13:00
Werkzaamheden: Boompjes/struiken verwijderen, snoeien, zagen
Er is werk voor: Maximaal 45 personen (25 volwassenen, 20 kinderen)
Koffie, thee, lunch: Koffie & thee aanwezig, lunch zelf meenemen
Adres: Fianestraat 21, 4617RA Bergen op Zoom
Verzamelplek: Bezoekerscentrum de Kraaijenberg

Landgoed De Vijverhoeve

Datum: zaterdag 5 november 2022
Tijd: 09.30 – 15.30
Werkzaamheden: Boompjes/struiken verwijderen, snoeien, poelen schoonmaken, takkenril maken, wilgen knotten
Er is werk voor: Maximaal 20 personen (15 volwassenen, 5 kinderen)
Koffie, thee, lunch: Koffie, thee, lunch is aanwezig
Adres: Vijverstraat 6, 4635ra Huijbergen
Verzamelplek: Op zaterdag 5 november verzamelen we bij de abdijhoeve, in de grote schuur. We starten om 09.30 uur. De lunch wordt verzorgd en we ronden af met een drankje bij de open haard rond 15.30 uur.
Cookieinstellingen