Deze mensen ontvingen een Pluim van de burgemeester

Foto: Pixabay

Vorig jaar introduceerde burgemeester Frank Petter rond de jaarwisseling de Pluim van de burger voor de burger. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd woensdagavond deze nieuwe traditie voortgezet.

“Aan vijf mensen reikte ik, tijdens een speciale Zuidwest TV-uitzending, de pluimen uit. Daarbij nodigde ik de ontvangers uit, de pluimen door te geven aan mensen waarvan zij vinden dat die ook een pluim hebben verdiend. Want dat is het idee achter de pluim: aandacht geven aan mensen die vaak onopvallend, onbaatzuchtig en zonder pretenties het goede doen voor de ander.”

Uiteindelijk zijn de vijf pluimen waarmee Petter vorig jaar begon, 17 keer uitgewisseld. Tijdens de receptie riep hij deze mensen op het podium. “Het zou te veel tijd kosten om per persoon de verdiensten op te noemen. Daarom een greep uit alles waar deze betrokken inwoners zich voor hebben ingezet: actief zijn voor de wijkcommissie, hulp en advies bieden aan kwetsbaren in onze samenleving, vervoer verzorgen naar de dokter of het ziekenhuis, buurtpreventie, hulp bieden aan vluchtelingen en actief zijn voor onze zusterstad in Polen, inzet voor EHBO en Dorpsraad, het verlenen van mantelzorg, in de weer zijn voor de Oranjevereniging, de basisschool, de kerk en herdenkingen, de Zonnebloem, bezoek aan mensen die eenzaam zijn, vrijwilligerswerk op de begraafplaats en voor de kerststal, het verwijderen van zwerfvuil, chauffeur op de 55+bus, kledingactie SAM en de Voedselbank, meefietsen met ouderen, actief zijn voor de Heemkundekring en bij ouderenvoorziening De Boschgaard. En zo kan ik nog wel even doorgaan.”

De pluimdragers zijn:

  • Anny Luijsterburg
  • Kadir Aktur
  • Riet van Heerde en Toon
  • Leo Stoffelen
  • Henny Walhout
  • Fred Verniel
  • Riet Lint
  • Rein de Groot
  • Bert Vos
  • Johan van Giels
  • Henny Wouts
  • Ada Timmermans
  • Bram de Krom
  • Rien de Krom
  • Rika van Zwieten
  • Lia Rozendaal
  • Jaap van den Merbel

Theatergroep Doe de Mee Lepelstraat

Dit jaar zijn er ook een aantal nieuwe organisaties en mensen die de pluim van de burgemeester ontvangen. De eerste was voor Theatergroep ‘Doe de mee’ uit Lepelstraat. “De groep bestaat nog niet heel lang, maar maakte al wel het verschil in Lepelstraat. Zo gaven jullie onder meer invulling aan een lampionnenoptocht en bliezen jullie de sinterklaasactiviteiten in Lepelstraat nieuw leven in.”

Peter Linders

In de wijk Nieuw-Borgvliet gebeuren ook veel goede en zinvolle dingen, die bijdragen aan de leefbaarheid van de wijk. Een van de mensen die de schouders eronder zet is Peter Linders. Peter, jij bent onder meer actief voor de sinterklaasintocht in NieuwBorgvliet, de lampionnenoptocht en de Sint-Maartenviering.

Patricia Klaesen

Als derde kreeg Patricia Klaesen een pluim. “Patricia, jij bent een behoorlijk aantal jaren verbonden geweest aan de Indische huiskamer in residentie Moermont. Voor veel bewoners met een Indische achtergrond is dat heel belangrijk. Daarnaast ben je ambassadeur voor de vrijwilligers en mantelzorgers. Patricia, van harte proficiat met deze Pluim. Die heb je dik verdiend.”

Krelis Blom

Pluimontvanger Krelis Blom is onder meer actief binnen de scouting en zet zich in voor de Oranjevereniging en de jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei. “Met de uitreiking van deze Pluim tonen we onze waardering voor jouw inzet voor onze gemeenschap.”

Charlotte Leijs

De laatste Pluim ging naar Charlotte Leijs. “Je bent voor geen kleintje vervaard en je hebt een groot sociaal hart. Die combinatie maakt, dat jij geregeld activiteiten organiseert voor het goede doel. Ik denk dan onder meer aan benefietactiviteiten, vrij recentelijk nog voor Nienke Proost en oliebollen bakken voor het goede doel. Dan vond je ook nog de tijd om van betekenis te zijn voor de Oekraïense vluchtelingen die in Avondvrede verblijven. En zo zijn er nog tal van activiteiten, maar voor nu te veel om op te noemen, waaraan jij je steentje bijdraagt. Kortom: je hebt de Pluim van de burger dubbel en dwars verdiend.”

Burgemeester Frank Petter noemde de mensen die hij een pluim gaf een voorbeeld en een stimulans voor anderen om ook het goede te doen voor onze gemeenschap. “Dat is heel hard nodig. Het maakt onze samenleving een heel stuk mooier en fijner om in te leven.”

Cookieinstellingen