Struikroven bij de Scheldeflat (Video)

Foto: Jan Krijtenburg

Zaterdagmorgen was de tuin van de Scheldeflat in Bergen op Zoom het domein van tientallen jonge en oude struikrovers.

In dit geval was het struikroven geen gevaar voor de openbare orde, maar juist een actie in het kader van de duurzaamheid.
De Scheldeflat wordt over een tijd gesloopt en om het groen rond de flat niet verloren te laten gaan waren alle bewoners uit Fort-Zeekant welkom om gratis planten en struiken te komen scheppen.

Struikroven met schep en kruiwagen

Tachtig struikrovers

Zo’n tachtig ‘struikrovers’ hadden zich aangemeld voor de ze actie. Sommige om planten voor hun eigen tuin te ‘roven’ en sommige om het hofje waar ze woonden gezamenlijk mooier te maken.

Introductie door Kristel Tholen van Struikrovers

Na een welkom en een introductie door Kristel Tholen van Stichting Struikrovers en een korte toespraak van wethouder Hans Peter Verroen en Stadlander bestuurder Marc van der Steen kon het struikroven beginnen.

Wethouder Hans Peter Verroen en Stadlander bestuurder Marc van der Steen

Samenwerking

Deze Struikroofactie is een samenwerking tussen Stichting Struikroven, sloopbedrijf A.van Liempd, Stadlander, ERA contour, Curio en Bewonersplatform Fort Zeekant.
Bewoners van Fort-Zeekant konden zich van tevoren opgeven en de organisators hadden gezorgd voor koffie, thee en koekjes, een mobiel toilet, scheppen en zelfs een graafmachinetje voor het zware werk.

Een graafmachinetje voor het zware werk

Stichting Struikroven

Het doel van Stichting Struikrovers is redden het bestaande groen uit tuinen van bijvoorbeeld panden die gesloopt moeten worden en het in samenspraak met de bewoners van de buurt een nieuwe bestemming geven.
Struikrover gaat samen met bewoners uit de buurt, in opdracht van woningcorporaties, projectontwikkelaars of gemeenten. Bomen, struiken en planten krijgen zo een tweede leven in tuinen van omwonenden, op plekken in de openbare ruimte zoals in een park of in een Roverstuin.

Video

Cookieinstellingen