Snelheid gaat omlaag op Ruytershoveweg (F58)

Foto:

De gemeente Bergen op Zoom gaat een maximumsneheid van 60 km/u invoeren op de Ruytershoveweg die onderdeel is van de snelfietsroute F58. De maximumsnelheid gaat daarmee 20 km/u omlaag ten opzichte van de oude situatie.

De redenen om de snelheid te verlagen zijn: Het verzekeren van de veiligheid op de wegen, het beschermen van de aanwonenden, weggebruikers en passagiers en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade.

De gemeente gaat daarom de maximumsnelheid op de Ruyershoveweg verlagen van 80 km/h per uur naar 60 km/h op het traject vanaf de kruising Wouwsestraatweg – Ruyershoveweg tot overgang naar de Bergsebaan. De weg is tot de kruising Bergsebaan – Boerenweg in beheer van de gemeente Bergen op Zoom.

Door middel van een versmalling ter hoogte van de kruising Ruyterhoveweg – Gareelweg de snelheid te rennen. De voorrang voor versmalling is geregeld door F5 (westzijde) en F6 (oostzijde) borden. “Door uitvoering te geven aan het instellen van een maximum snelheid van 60 km/h wordt de leefbaarheid en verkeersveiligheid in het gebied bevorderd voor automobilisten, fietsers en voetgangers. Het draagt bij aan de snelfietsroute F58”, zo motiveert de gemeente het besluit. “Door de invoering van 60 km/h wordt er een eenzijdig beeld geschetst met het gedeelde in beheer van de gemeente Roosendaal. Het stuk Bergsebaan tot aan de dorpskern van Wouw is ook ingericht als een erftoegangsweg buiten de bebouwde kom met een maximale snelheid van 60km/h.”

Cookieinstellingen