Portretgenoten exposeren in de Arsis galerie

Foto: Jan Krijtenburg

Vrijdagavond werd in de Arsis galerie in Bergen op Zoom de expositie van Portretgenoten, geopend.

Gezellige drukte bij de opening van Portretgenoten

Vanaf 1 september tot en met 24 september is in de Arsis galerie de expositie van ‘Portretgenoten’ te zien,  een groep kunstenaars uit Zuid-Holland, Brabant en Zeeland waar ook twee kunstenaars van Arsis mee doen.
Het is een veelzijdige expositie van portret- en modeltekeningen en schilderijen in houtskool, acrylverf, pastelkrijt en potlood, van groot tot klein formaat.

Vrijdagavond werd de expositie geopend. Na een introductie door Dick Vrolijk, secretaris van Arsis, vertelde Trudie Vrolijk het een en ander over de kunstenaars in Portretgenoten.

De kunstenaars

De deelnemende kunstenaars zijn Janneke Verhoeven, Trudie Vrolijk, Hanneke Piederiet, Ingrid van den Oord en Jodrike de Koning.

Ingrid van den Oord, Hanneke Piederiet
Jodrike de Koning, Janneke Verhoeven en Trudie Vrolijk

Ingrid van den Oord maakt sculpturen van hout, tekent portretten en schrijft gedichten, Hanneke Piederiet wil bij haar portretgenotenwerk enkel en alleen zo goed mogelijk de vorm en houding van het model te treffen.
Jodrike de Koning schetst in houtskool en potlood en werkt dit uit in vrije interpretatie met houtskool en pastelkrijt, Janneke Verhoeven maakt portretten in potlood, houtskool, acrylverf en Trudie Vrolijk tekent lekker los en snel met potlood of houtskool en heeft de mens als inspiratiebron.

Deze vijf kunstenaars komen eens per maand bij elkaar in het atelier van Janneke Verhoeven om samen model en portret te tekenen en schilderen waarbij zeonderling ook vaak model staan voor elkaar.

Muziek en gedichten

Na de introductie van de kunstenaars door Trudie Vrolijk speelden zanger-liedjesschrijver Jan Verswijveren en Marjan van Rooij-Koreman met gitaar, dwarsfluit, djembee en zang een aantal nummers, zoals ze trouwens ook gedaan hebben bij de opening van ‘hete Vuren’

Marjan van Rooij-Koreman en Jan Verswijveren

Na drie nummers werd de muziek afgewisseld met de voordracht van een aantal van haar gedichten door Ingrid van den Oord waarna er nog een paar nummers gespeeld en gezongen werden.

 

Ingrid van den Oord

De expositie

Met het einde van het laatste nummer van Jan en Marjan nodigde Trudie alle aanwezigen uit om met een hapje en drankje de expositie te gaan bekijken.

Er was een rijke variatie aan portret- en modelkunst, levensgrote werken, kleine portretjes, tekeningen in zwart-wit in potlood en houtskool en schilderijen en tekeningen in kleur.

 

Praktische informatie

Expositie: Portretgenoten
Data: De expositie is van 1 tot en met 24 september in Galerie Arsis te zien
Openingstijden:
Iedere vrijdag, zaterdag en koopzondag van 12:00 tot 17:00 uur.
Toegang: Gratis.
Adres: Galerie Arsis, Zuivelplein 5 in Bergen op Zoom.

 

Cookieinstellingen