Bergse acteur Merijn Oerlemans speelt hoofdrol in nieuwe sinterklaasfilm

Foto: Movie Company

De Bergse acteur Merijn Oerlemans heeft opnieuw zijn veelzijdige talent bewezen door de hoofdrol te spelen in de nieuwste sinterklaasfilm, waarin hij de rol van Paquito vertolkt. Samen met zijn partner-in-crime Puck beleeft hij een magisch avontuur dat zowel jong als oud betovert. Dat meldt Movie Company.

In de film wijkt Sinterklaas onverwachts van zijn gebruikelijke koers richting Nederland en België af. De reis voert hem naar het betoverende Curaçao, waar hij een onvergetelijke ontmoeting heeft met een bende piraten die op zoek zijn naar een schat. Sinterklaas belandt midden in hun avonturen, wat resulteert in een spannend en hartverwarmend verhaal voor het hele gezin.

De film, die vorige week woensdag in de bioscoop in première ging, heeft lovende reacties gekregen van zowel critici als het publiek. Merijn Oerlemans wordt geprezen om zijn hilarische vertolking van Paquito.

Merijn Oerlemans, geboren in Bergen op Zoom, heeft de afgelopen jaren een hard getimmerd aan de weg. In 2016 ontving hij de prijs voor ‘Beste mannelijke hoofdrol’ bij de Amateur Musical Awards voor zijn rol als Rogier in de musical Petticoat. Deze erkenning markeerde zijn overgang naar de professionele wereld van het theater. In het theaterseizoen 2017/2018 maakte hij zijn entree als een van de hoofdrolspelers in het theaterconcert ‘Bella Italia’ van De Graaf & Cornelissen Entertainment, waarin hij schitterde naast Leonie Meijer en Marijn Brouwers. Sindsdien heeft hij hoofdrollen gespeeld in producties als ‘Kruistocht in Spijkerbroek’, ‘Leonardo’, ‘Karel de Kok’ en ‘Koning van Katoren’. Momenteel is hij te bewonderen in de educatieve en muzikale geschiedenisvoorstelling ‘Willem Junior’.

Sint Ahoy! is tot sinterklaas het land uit is te zien.

Cookieinstellingen