Drugspanden gesloten Parallelweg, Antwerpsestraatweg en Mahlerstraat

Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie.
Foto: archieffoto

Burgemeester Mulder heeft onlangs 3 panden gesloten in Bergen op Zoom. Twee genoemde panden zijn gesloten voor de duur van 6 maanden, het 3e pand is gesloten voor de duur van 12 maanden. Alle drie de locaties zijn gesloten op grond van de Opiumwet. Dat meldt de gemeente in een persbericht.

Volgens de gemeentewet is de burgemeester bevoegd om een voor het publiek openstaand gebouw of een bij dat gebouw behorend erf geheel of gedeeltelijk te sluiten als de openbare orde en veiligheid in het geding komt. In dit geval gaat het om een unit in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Parallelweg, een pand + erf aan de Antwerpsestraatweg en een berging behorende bij een woning aan de Mahlerstraat.

Bij alle drie de panden zijn op basis van bevindingen door de politie bestuurlijke rapportages opgesteld. Naar aanleiding daarvan heeft de burgemeester gebruik gemaakt van haar bestuurlijke bevoegdheden en besloten over te gaan tot sluiting. Burgemeester Mulder: “Samen met de politie staan we voor de veiligheid van onze inwoners en de leefbaarheid in de wijken. Het is verboden om middelen die onder de Opiumwet vallen in bezit te hebben. Overtreed je bewust de regels, dan weet je dat dit soort consequenties kunnen volgen.”

De gemeente roept inwoners op om verdachte (criminele) situaties altijd te melden bij de politie (0900-8844) of bij Meld Misdaad Anoniem. Dat kan op het telefoonnummer 0800 -7000 of via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden. Burgemeester Mulder: “Door verdachte situaties te melden, helpen inwoners om de gemeente veiliger te maken.”

Cookieinstellingen