Burgemeester sluit woning na vondst hennepkwekerij aan Tolseinde op de Bergse Plaat

Foto: Archieffoto

Burgemeester Margo Mulder heeft deze week een woning aan Tolseinde op de Bergse Plaat gesloten vanwege een hennepkwekerij. Eind november vorig jaar werd de kwekerij al aangetroffen, maar eerst moet een voornemen tot sluiting kenbaar worden gemaakt en moet de mogelijkheid tot bezwaarmaken worden doorlopen voordat tot daadwerkelijk sluiting kan worden overgegaan. Uiteindelijk is dat dus afgelopen week afgerond, meldt de gemeente.

De politie kwam de hennepkwekerij vorig jaar november op het spoor naar aanleiding van hoge metingen van elektra en warmte. Op de eerste verdieping van de woning bleek toen een hennepkwekerij te zijn ingericht. De woning was voor reguliere bewoning ingericht. Er stond echter niemand ingeschreven op het adres. De elektriciteit werd via een aftakking voor de meter afgetapt.

Damoclesbeleid

In het Damoclesbeleid is opgenomen dat bij de eerste keer dat in een woning de Opiumwet wordt overtreden, kan worden overgegaan tot sluiting voor twee maanden.

Burgemeester Margo Mulder acht de sluiting noodzakelijk ter bescherming van het woon- en leefklimaat bij de woning en voor het herstel van de openbare orde. “Met de sluiting beoog ik bekendheid van de locatie in het drugscircuit weg te nemen en wil ik aan buurtbewoners en drugscriminelen laten zien dat ik tegen dit soort criminele activiteiten optreed”.

Dwangsom

Naast deze kwestie legde de burgemeester deze week ook een last onder dwangsom op aan een inwoner die begin dit jaar werd betrapt op het dealen van drugs aan de Balsedreef. Als de man nogmaals wordt betrapt zal hij daarvoor een boete van € 5000,- moeten betalen. Aan de ouders van de inwoner is tevens een sanctie opgelegd (last onder bestuursdwang) omdat in de schuur van hun woning bij nadere controle softdrugs werden aangetroffen.

Cookieinstellingen