(Oud-) militairen worden uitgenodigd deel te nemen aan de Vlaggenparade op Koningsdag 2024

Foto: Jan Krijtenburg

Koningsdag in Bergen op Zoom op zaterdag 27 april begint met de zogenaamde Vlaggenparade. De laatste jaren is de belangstelling van bezoekers voor deze ceremonie flink toegenomen. (Oud-) militairen worden uitgenodigd deel te nemen aan de Vlaggenparade op Koningsdag 2024, laat de gemeente weten.

De Vlaggenparade is een ceremonie die eer brengt aan de Nederlandse vlag. Deze plechtigheid vindt normaal gesproken alleen plaats op terreinen van de Nederlandse Krijgsmacht. Voor zover bekend is de Vlaggenparade tijdens Koningsdag in Bergen op Zoom de enige die buiten een kazerneterrein wordt gehouden. Bij de Vlaggenparade wordt de Nederlandse driekleur gehesen en daar gaat een korte militaire ceremonie aan vooraf.

Aan de Vlaggenparade wordt onder meer deelgenomen door actief dienende militairen, detachement Koninklijke Luchtmacht Vliegbasis Woensdrecht, oud-strijders/veteranen, oud-militairen, Gilde Sint-Sebastiaan, Scouting en Borgerij Bergen op den Zoom. De muzikale omlijsting van de Vlaggenparade wordt verzorgd door Harmonie Oranje Nassau.

Militairen in actieve dienst, militairen buiten dienst, alsmede veteranen worden in het bijzonder uitgenodigd om aan de Vlaggenparade deel te nemen. Het kledingvoorschrift voor militairen luidt DT2 en voor veteranen het uniform dat bij veteranen gebruikelijk is. Aanvang van de Vlaggenparade is om 10.00 uur en deelnemers dienen om uiterlijk 09.45 uur op de Grote Markt aanwezig te zijn.

Cookieinstellingen