Lacrosse vanaf oktober op Rozenoord

Vanaf oktober wordt op dinsdagavond lacrosse gespeeld bij  hockeyvereniging MHC Tempo.

Vorig jaar werd een nieuwe teamsport in de regio geïntroduceerd: Lacrosse. In parken, op scholen tijdens gymlessen, de Koningsspelen en middels drie toernooien hebben honderden kinderen de sport leren kennen. Vanaf oktober heeft deze stoere sport bij hockeyvereniging MHC Tempo zijn plaats op de dinsdagavond. De jeugd tot 16 jaar traint van 19.30 tot 20.45, aansluitend zijn de volwassenen aan de beurt tot 22.00.
De van origine Amerikaanse indianensport wordt gespeeld met een stick met een netje bovenaan en is een combinatie van (ijs)hockey en American football. Door een hard rubberen bal over te spelen, kan er razendsnel gescoord worden.
“We zijn heel blij met de samenwerking en bieden hiermee een breder sportkeuzepalet aan in Bergen op Zoom. De sport is snel aan het groeien in onze regio met startende teams in Middelburg, Antwerpen en een tweede team in Tilburg waarmee samenwerking is gezocht” aldus initiatiefnemer Daniël Sterenborg over de samenwerking met de hockeyvereniging. “De sport wordt de eerste tijd zonder contributiegelden aangeboden, gratis sporten in een team dus! Als er voldoende interesse is, zal de contactvariant bij de (jonge)mannen worden aangeboden zodra we beschikking hebben over het juiste materiaal.”
Met bijna 7 jaar ervaring, functioneert Sterenborg nu ook als hoofdtrainer en inspirator voor de volgende generatie, zonder in te boeten op eigen spel in de Nederlandse competitie. Onder de naam ‘Ogers lacrosse’ treedt hij met name op Facebook naar buiten.

Reacties