Burgemeester en raad ontvangen toekomstdromen vanuit #jouwtoekomstverhaal

Burgemeester en raadsleden van Bergen op Zoom ontvingen op donderdag de dromen en ideeën vanuit het project #jouwtoekomstverhaal.

#jouwtoekomstverhaal is bedoeld om de gemeenteraad en bewoners van Bergen op Zoom gezamenlijk een toekomstvisie voor Bergen op Zoom te laten vormen. De gemeenteraad kan de ideeën en toekostdromen van de inwoners gebruiken om de officiële toekomstvisie voor de stad te bepalen.

Gemeenteraadslid Annette Stinenbosch, een van de raadsleden die meewerkte aan  #jouwtoekomstverhaal, was positief over de inbreng van de bewoners en de vele praktische ideeën en initiatieven die als gevolg van #jouwtoekomstverhaal zijn gestart. “De gemeente hoeft vaak alleen maar te faciliteren“.

Er waren veel originele ideeën, de ene wat praktischer dan de andere. Daan van der Grinten, Najib El Allouchi en Bea Demmers hadden als ideeën, de Vijverberg als zwem- en schaatsvijver, meer begrip voor elkaar en het voormalige V&D pand als avant-garde gebouw met heel veel groen.

#jouwtoekomstverhaal

Daan van der Grinten, Bea Demmers en Najib El Allouchi 

Deze drie deelnemers aan het project vertegenwoordigden de andere deelnemers bij het symbolisch overhandigen van alle toekomstdromen en ideeën, onder andere door een filmpje, aan de burgemeester en raadsleden.
#jouwtoekomstverhaalBeelden uit het filmpje

Burgemeester Frank Petter was duidelijk in zijn mening, “We zijn trots op onze mooie gemeente. Laten we er samen voor zorgen dat we onze dromen ook gaan realiseren“.

#jouwtoekomstverhaal

#jouwtoekomstverhaal

 

Foto’s: René Adriaansen

Reacties