F!TFabriek, Albert Heijn en NOC*NSF promoten sport

De F!TFabriek, Albert Heijn en NOC*NSF slaan de handen in één om het sporten te promoten.

De landelijke sportbonden, de F!TFabriek, Albert Heijn en NOC*NSF hebben de handen ineen geslagen en een unieke samenwerking opgezet, met de missie om Nederland nog meer te laten sporten en bewegen.

In september organiseren NOC NSF en Albert Heijn samen met duizenden gastvrije sportclubs de AH Sportactie, die miljoenen mensen in heel Nederland de kans biedt om de sport te ontdekken die bij hén past. Tijdens deze actie zal landelijk en lokaal veel promotie gemaakt worden voor het sporten bij een sportclub. Bij alle Albert Heijn winkels is het mogelijk om van 4 tot en met 24 september sportzegels te sparen. Daarnaast zal Albert Heijn de Zeeland en de F!TFabriek lokaal de actie actief promoten.

Via een spaaractie kunnen alle klanten bij Albert Heijn drie weken lang, van 4 tot en met 24 september, AH Sportzegels sparen. Met een volle spaarkaart kunnen klanten via de actiepagina www.ahsportactie.nl sportactiviteiten in hun buurt zoeken en boeken. Met één spaarkaart mag de klant tot en met 3 december vijf keer gratis sporten bij verschillende deelnemende sportclubs naar keuze. Klanten kunnen meerdere spaarkaarten activeren, zowel voor zichzelf als voor anderen.

Uit de succesvolle pilot van vorig jaar in Utrecht is gebleken dat de AH Sportactie het dusdanig laagdrempelig maakt om te gaan sporten, dat 70% van de sporters lid is geworden bij een sportclub in de buurt. De grootste groep sporters was afkomstig uit de leeftijd 25-40 jaar. Echter de AH sportactie richt zich op alle leeftijden. De sportclub bepaalt daarbij zelf welke en hoeveel activiteiten dat zijn en hoeveel mensen zich per activiteit in kunnen schrijven. Van bestaande trainingen open stellen tot nieuwe lessen voor een bepaalde doelgroep, alles is mogelijk. We willen daarbij sporters stimuleren minimaal 3 keer mee te doen zodat zij jouw sportclub goed kunnen leren kennen. Hoe meer sportactiviteiten voor jong tot oud hoe leuker natuurlijk!

Alle sportclubs kunnen deelnemen aan de actie. Aanmelden kan door zo snel mogelijk je sportclub en sportactiviteiten aan te melden op www.clubprofiel.nl. Vanaf september is je clubprofiel op de websites van de AH Sportactie en de Nationale Vanaf begin september zijn je clubprofiel en activiteiten ook op de websites van de AH Sportactie en de Nationale Sportweek te zien.

Reacties