Arsis galerie in centrum Bergen op Zoom

Elke vrijdag, zaterdag en op de koopzondagen kunnen bezoekers van de Bergse binnenstad genieten van kunst bij Arsis.

Op nummer 10 in de Sint Annastraat, vlak achter het oude stadhuis, werd begin deze maand de galerie van Stichting Arsis Kunst en Sociëteit geopend. Momenteel hangen en staan er werken van veertien kunstenaars. Er is een ruime variatie in stijlen en er is werk te zien van groot tot klein in olieverf, acryl, hout, smeedwerk, brons en in sierraad.

De begin juli geopende expositie al hier twee maanden blijven waarna elk elke maand weer een nieuwe expositie ingericht zal worden. Voor ‘Kunsten in Monumenten’ is er een speciale expositie in de planning.

Arsis galerie

De galerie is een rustige ruimte waarin u even, kunt ontsnappen aan de drukke binnenstad op deze een beetje verscholen locatie. De kunstenaars die op dat moment aanwezig zijn willen met plezier een toelichting geven op de tentoongestelde werken. Natuurlijk willen de kunstenaars hun werk verkopen, maar vooral willen zij zich aan het publiek presenteren.

Arsis galerie

‘Uittocht’ van Ank van Meer

De gemeente Bergen op Zoom heeft het tot voor kort leegstaande pand als ‘anti-kraak’ aan Arsis ter beschikking gesteld. Met eigen middelen is het pand in zes weken tijd opgeknapt en ingericht en nu hangt en staat er een overzichts-tentoonstelling van werken van vijftien kunstenaars.

Hoewel de subsidies helaas zijn teruggelopen, was voorzitter van Arsis, Maarten van ’t Hof, toch blij met de gemeente Bergen op Zoom want door de goede medewerking van de gemeente kon nu dit pand betrokken worden voor de Arsis Galerie. Dankzij deze galerie is er in het centrum van Bergen op Zoom weer een ‘leeg gat’ op een mooie manier opgevuld.

Arsis galerie

‘Zelfportret’ van Irene Weug

De Galerie is geopend op vrijdagen, zaterdagen en koopzondagen van 12:00 tot 17:00 uur.

Arsis galerie

Werken van Pierrette Schoon

Reacties