Inschrijving Cars & Charity 2017 open

De inschrijving voor deelnemers aan Cars & Charity 2017 op 3 september in nog open.

De Rotaryclub Bergen op Zoom Noord organiseert op zondag 3 september a.s. voor de 8e keer het jaarlijkse fundraising evenement Cars & Charity op de Grote Markt in Bergen op Zoom. Dit evenement bestaat uit een mooie rondrit voor oldtimers, cabrio’s en andere bijzondere auto’s met daarin op veler verzoek weer een behendigheidsproef aan het begin van de rit. Onderweg zal de lunch worden geserveerd. Inschrijving hiervoor staat nog steeds open via www.carsandcharity.nl

.

Nieuw dit jaar zijn de vele activiteiten op de Grote Markt en den Enghel.

1. Kartbaan

Op de Grote Mark zal een kartbaan voor elektrische karts worden opgebouwd. Kinderen van 6 tot 18 jaar kunnen hier de eerste stappen zetten naar een carrière  als Formule 1 coureur. De snelheid van de kart varieert van 4 tot 20 KM /h. De instructeur bepaalt de snelheid en past deze aan aan de leeftijd van de kinderen . De karts zijn geruisloos en produceren geen uitlaatgassen.

2. Formule 1 Ferrari.

Een echte Formule 1 Ferrari met een simulator zal worden opgesteld om “echt” te kunnen racen op verschillende circuits.

 

 

3. Model raceauto’s.

In den Enghel zal een mini racebaan worden uitgezet zodat er met elektrische model raceauto’s kan worden geraced. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om zelf deze auto’s te bedienen onder begeleiding van de Model Auto Club de Baanbrekers uit Rucphen die belangeloos hun medewerking hieraan verlenen. Fluisterstil halen deze modellen met gemak een topsnelheid van over de 100 KM/h door het gebruik van brushless motoren en nieuwe Lipo accu’s.

 

 

4. Zelf een Lamborghini besturen?

Dat kan in een speciale flitsend gele Lamborghini Diabolo voor degenen met een geldig rijbewijs. Een begeleidende instructeur zal de fijne kneepjes van het rijden met zo’n auto dan bijbrengen.

5. Rondrit in de nieuwste Ferrari 812 Super Fast

Rondrit in een Ferrari met een cilinderinhoud van 8 liter, met 12 cilinders en erg SNEL, of in de nieuwste Porsche en nog een paar bijzondere auto’s. Op de Grote Markt is het allemaal mogelijk om hieraan deeltenemen.

 

Inschrijven

Inschrijven voor al deze activiteiten kan  nu al via de website www.carsandcharity.nl of anders in de inschrijvingstent op de dag zelf.

Al deze activiteiten geven mooie fotomomenten voor jong en oud!!

 

Na terugkomst van de deelnemers aan de tourrit zal de prijsuitreiking plaatsvinden van de Concours d’Elégance ( een beker voor de mooiste, origineelste auto uit hun categorie) en de Coupe Marquis ( een beker voor de winnaar van de tourrit). Dit is altijd een gezellig moment op de Grote Markt met vele bezoekers die de terrassen bevolken en graag naar de mooie bolides zijn komen kijken Zeker als dan de muzikale omlijsting door Bill Bounders Orchestra vanaf 15.00 uur zal worden verzorgd. Aan het einde van de middag wordt dan de opbrengst voor de goede doelen bekend gemaakt. De winnaar van de Coupe Marquis zal dan door de wethouder bekend worden gemaakt en de beker overhandigen.

 

Goede doelen.

Het vergeten kind

In Nederland kunnen 50.000 kinderen niet meer thuis wonen. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgroeien op een plek met minimale speelmogelijkheden en traumabegeleiding. De stichting Het Vergeten Kind vindt dat deze kinderen dezelfde kansen verdienen als een kind dat thuis opgroeit en zet zich daarom breed in om het welzijn van deze kinderen te verbeteren.

Gezondheidscentra in Ethiopie.

Het tweede goede doel is een bijdrage te leveren aan het initiatief van onze Belgische zusterclub RC Kortrijk-Groeninghe om met een paar clubs uit hun omgeving en uit Ethiopië

(RC of Mekelle) een gezondheidsproject in Tigra, een van de armste gebieden in Ethiopië . Na eerdere geïnitieerde projecten in dit gebied zoals waterputten, sanitaire voorzieningen, kraamklinieken die alle succesvol zijn uitgevoerd met steun van het lokale ziekenhuis is nu het idee opgevat om 6 gezondheidscentra in de meest achtergestelde gebieden op te zetten. Hierdoor wordt de toegankelijkheid en de kwaliteit van de zorg enorm verbeterd. Van niets tot iets. Voor dit project wordt een global grant van de Rotary Foundation aangevraagd. Hierdoor wordt de opbrengsten van de Rotaryclubs met 50% door deze Foundation verhoogd.

Inschrijven voor de tourrit.

Inschrijven voor de tourrit kan nog steeds via de website van Cars & Charity .De lunch zal worden gebruikt op een unieke locatie. Hier worden ook de behendigheidsproeven gedaan waardoor er meer tijd is om de auto’s te bekijken en ook hoe zij de behendigheidsproeven doen.

Links

www.rotary-boznoord.nl en www.carsandcharity.nl

 

Reacties