Kools de Visser sluit. Het einde van een tijdperk

Na drieënnegentig jaar in Bergen op Zoom, gaat kledingwinkel Kools de Visser in de Fortuinstraat sluiten.

De bekende kledingwinkel Kools de Visser begon in 1924 als een kleermakerij en winkel in fournituren. De naam Kool de Visser kwam van de namen van de grootvader ‘Kools’ en de grootmoeder ‘de Visser’ van de huidige eigenaar Guido Kools. Omdat er meerdere bedrijven met de naam Kools in bergen op Zoom waren, werd voor de dubbele naam gekozen.

Kools de Visser

Het bedrijf is door de grootvader van de huidige eigenaar begonnen als kleermakerij en winkel in fournituren. Nadat veertig jaar geleden de grote Amerikaanse jeansmerken Levi’s, Lee en Wrangler naar Europa kwamen werd Kools en Visser DE plek voor modebewuste jeansdragers uit Bergen op Zoom en de wijde omgeving. Nog steeds zijn deze merken populair bij jeugd en minder jeugdigen en klanten wisten Kools en Visser dan ook nog steeds te vinden.

Kools de Visser

Helaas voor alle jeansliefhebbers komt er aan deze periode een einde. De huidige eigenaar, Guido Kools, gaat met pensioen en daarom zal Kools en Visser niet langer deel uitmaken van het straatbeeld van de Fortuinstraat in Bergen op Zoom. De laatste dagen van de Krabbenfoor kunnen klanten nog terecht voor de uitverkoop, waarna de deuren definitief zullen sluiten.

Kools de Visser

Het filiaal Denim City in de Hoogstraat 32 in Antwerpen blijft nog open tot 31 januari 2018 waarna ook hier de deuren zullen sluiten.

Foto’s en informatie: René Adriaansen

Reacties