Blinkende klassiekers op Grote markt tijdens Only Classic

Zondag werd de twaalfde Only Classic gereden vanuit Bergen op Zoom. Kiwanis Club Wouw –Zoomvliet organiseerde de toertocht voor klassieke automobielen van 25 jaar en ouder.

Het was dan ook een komen en gaan van fraaie bolides op de Grote Markt in Bergen op Zoom. Terrasgasten zagen onder meer een Chevrolet 3100, Volvo 1800 S Coupe, Citroen 2CV6, Austin A30, Austin Healey Sprite MK 1V, Volkswagen Kever en een feloranje Porsche voorbij komen. Vanaf tien uur konden de klassiekers van start gaan vanaf Kunst en Proeflokaal de Wereld. Ze reden een rit van ongeveer honderd kilometer.

De tocht ging langs de klassiekercollectie van Smit Klassiek in Oud-Beijerland. Bij dit automuseum was ook een lunch voorzien. Aan het einde van de rit was er een buffet in Bergen op Zoom. Aan de tocht was ook een prijs gekoppeld. De 1e prijs ging naar Kees de Hond en Marton Overbeeke met hun Mercedes E cabrio. 2e prijs was voor Bas Beerlage en Tony Tak met hun Volkswagen Kever cabrio. De 3e prijs kwam in handen van Peter Rijsdijk en Nadine Willekers met de Austin Healy Sprite MK 1V.

Foto’s: Rene Adriaansen

Reacties