The Air Team CF fietst 300 kilometer en haalt meer dan € 10.000 op

Met een team van meer dan twintig fietsers, begeleiders, masseurs en helpers heeft The Air Team CF weer gefietst voor een langer en beter leven voor mensen met Cystic Fibrosis.

Na de succesvolle sponsor-fietstochten vanuit Friesland en Zuid Limburg, in 2015 en 2016, ging de sponsortocht dit jaar vanuit Exloo in Drenthe naar Bergen op Zoom.Een tocht van circa driehonderd kilometer.

The Air Team CF

The Air Team CF

De driehonderd kilometer werd door de fietsers van het Air Team CF in twee dagen afgelegd. De start was op zaterdag 26 augustus in Exloo in Drenthe en op zondagmiddag kwamen de fietsers aan op de Grote Markt in Bergen op Zoom.

The Air Team CF

Met hun geweldige prestatie hebben ze een bedrag van meer dan € 10.000 opgehaald voor onderzoek naar de ongeneeslijke ziekte Cystic Fibrosis. Dit in samenwerking met de NCFS (Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting). De NCSF behartigt belangen, geeft voorlichting, maakt lotgenotencontact mogelijk en zet zich in voor onderzoek, dat nog steeds hard nodig is. Meer over Cystic Fibrosis en het werk van de NCFS kunt u vinden op www.ncfs.nl.

In totaal zijn er in Nederland honderden kinderen CF-patiënten. Om daar aan te denken en hier weer wat geld voor op te halen, werden bij aankomst op de Grote Markt in Bergen op Zoom geel-blauwe (milieuvriendelijke en snel afbreekbare) helium ballonnen opgelaten. De ballonnen konden ‘geadopteerd’ worden voor € 2,50 per stuk.

The Air Team CF

The Air Team CF

Links:

Reacties