Saamhorigheid in wijk ’t Fort / Zeekant door straatrommelmarkt

Op zondag 3 september a.s. is de jaarlijkse straatrommelmarkt van de Beatrixlaan in wijk ’t Fort / Zeekant in Bergen op Zoom. De jaarlijkse straatrommelmarkt van de Beatrixlaan is een begrip in de wijk, maar zeker ook in Bergen op Zoom.

Niet alleen bieden de bewoners allerlei leuke en interessante koopwaar aan voor weinig geld, het is ook één grote saamhorigheid, zegt de organisatie.

Traditie

Toen de organisator van het eerste uur, Ton van der Veeren, aangaf dat hij door gezondheidsproblemen de editie van dit jaar niet rond kreeg, stonden er meerdere mensen op om te helpen en om de traditie voort te zetten. Bewoners Jeroen de Jong, Sandra Verbiest en Rob Langenberg vullen de huidige organisatie aan. “We hebben zelf ervaren hoe de wijk toe leeft naar de jaarlijkse rommelmarkt. Lekker ouderwets op straat, het samen zijn en natuurlijk de gezelligheid. Wij vonden dat deze traditie niet verloren mocht gaan”.

Sandra Verbiest vult aan: “Mijn zonen leerden vorig jaar tijdens de rommelmarkt een jongen uit de straat pas echt goed kennen. Ze hadden elkaar weleens gezien, maar ineens was daar de klik. Nu spelen zij regelmatig samen in de wijk”.

Activiteiten

Ook Jeroen de Jong is enthousiast. “We hebben getracht om verschillende maatschappelijke en sportieve organisaties te betrekken bij de invulling van het programma. Naast de verkoop van spullen, wilden we ook activiteiten voor kinderen opzetten. Van Stichting WijZijn mogen we een springkussen lenen en hebben we een speciale schminkstand. Ook hebben wij speciale plekken voor kinderen om te verkopen”.

Het trio sluit af: “volgend jaar is de 10e keer en we willen dit jubileum groots vieren. We doen een oproep aan allerlei organisaties en verengingen in de wijk om hier een bijdrage aan te leveren. Wijk ’t Fort / Zeekant laat zien dat je met, en voor elkaar, hele leuke dingen kunt doen!”

Verkoopplaatsen beschikbaar

De straatrommelmarkt is op zondag 3 september van 09.00 – 16.00 uur. Er zijn nog enkele verkoopplaatsen beschikbaar. Voor 8 euro heb je een plaats ter grootte van een parkeervak. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen per mail [email protected] of via de facebookpagina: www.facebook.com/StraatrommelmarktBeatrixlaan

Reacties