Arsis heeft diverse activiteiten bij Kunsten in de Monumenten

Gedurende Kunsten in de Monumenten op 9 en 10 september heeft Arsis diverse activiteiten in de Sint Annastraat in Bergen op Zoom.

Stichting Arsis kunst en sociëteit te Bergen op Zoom heeft sinds afgelopen maand juli een tijdelijke ruimte in gebruik in de binnenstad. Deze gaat zij gebruiken als galerie waar aangesloten kunstenaars hun kunst kunnen tonen. In de loop van de komende maanden wordt er elke maand een andere expositie ingericht. Dit zijn exposities van Arsis-leden maar ook kunstenaars van buitenaf worden uitgenodigd.

De galerie is open op vrijdag, zaterdag en koopzondag van 12.00-17.00uur. het adres is Sint Annastraat 10, te Bergen op Zoom.

Arsis activiteiten bij kunst in de monumenten

Een aantal kunstenaars van Stichting Arsis Kunst en Sociëteit gaat in de Galerie Arsis tijdens Kunsten in de monumenten 2017 aan de slag met een eigen invulling op het thema “Boeren, burgers en buitenlui”.

ArsisGeïnspireerd door het thema laat de groep kunstenaars door middel van het schilderen van de schaduwen van bezoekers op papier zien dat er voor iedereen plaats is in de samenleving, ongeacht afkomst, ras, geloof, kleur, inkomen, sekse, seksuele voorkeur enzovoorts. Deze schaduwen zijn niet alleen afzonderlijke vormen, deze kunnen ook worden gezien als één silhouet, daarmee verbinding verbeeldend die in deze tijd zo hard nodig is. Het geheel is ook interactief in die zin dat de bezoekers een onderdeel zijn van het silhouet en zo meewerken aan de verbinding van en in de samenleving.

De bezoekers zullen door middel van een lijnenspel ook over de binnenplaats achter de Galerie worden geleid met zicht op het monument “de Heerenkamer”, waar ooit recht gesproken werd. De lijnen staan symbool voor rechtlijnig (zwart-wit), maar ook voor de nuance (grijs).

Bij de performance “Trias Politica” gaat men tot het uiterste om een verbinding te maken tussen de wetgevende, uitvoerende en rechterlijk macht met de kunst.

De kunstenaars gaan ervan uit dat zij een breed publiek kunnen aanspreken zonder daarbij voorbij te gaan aan “Bergen op Zoom”. Het thema biedt ook ruimte om het verleden aan het heden te koppelen. Immers, ook in 2017 zijn er “boeren, burgers en buitenlui”, zij het dat deze woorden een andere inhoud hebben gekregen.

Deelnemende Arsis-kunstenaars

Corine Heijmans, Carla Stout, Manu Dudink, Anne-Marie Dagelinckx, Addy van Kempen, Ewoud Willem van Doorn en Hans Timmermans.

Na het Kunsten in de Monumenten weekend

Na afloop van Kunsten in de Monumenten 2017 wordt de ontstane wandtekening gedurende gehele maand september tentoongesteld en door andere kunstenaars van Arsis, ieder op zijn eigen wijze, geïnterpreteerd en bewerkt. Deze activiteiten zijn gedurende elk vrijdag en zaterdag, van de maand september te bezichtigen.

 

Arsis

 

Reacties