Dertien bekeuringen voor brommer- en scooterrijders

De politie hield woensdag controles op de Halsterseweg, Jacob Obrechtlaan en de Antwerpsestraat, waarbij alle aspecten van scooters en brommers werden gecontroleerd. Dat meldt de politie.

Met ingang van deze week zijn alle scholen in Zuid-Nederland weer begonnen. Daardoor merkt iedere weggebruiker dat het weer drukker is op de weg door de vele (brom-)fietsende scholieren. In verband met een veilig begin van het schooljaar hebben agenten dinsdag op verschillende plekken in Bergen op Zoom bromfietscontroles gehouden in het kader van het project ‘Brom effe Normaal’. Er werd extra aandacht besteed aan de constructiesnelheid, de voertuig-identiteit en het bezit van een rijbewijs.

Er werden door de politie in totaal 41 scooters en bromfietsen gecontroleerd. In dertien gevallen werd een mankement of overschrijding van de constructiesnelheid geconstateerd. De eigenaren hebben hiervoor een bekeuring gekregen en sommige moeten hun brommer of scooter ter herkeuring aanbieden bij een RDW-keuringsstation. Twee bestuurders werden bekeurd voor het niet hebben van een rijbewijs en het niet op de juiste wijze voeren van een kentekenplaat.

In de komende weken zullen in de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant meer van dit soort ‘Brom effe Normaal’-controles gehouden gaan worden, speciaal gericht op schoolgaande jeugd. “Zorg dus dat je brommer of scooter aan de gestelde voertuigeisen voldoet voor je de weg op gaat”, waarschuwt de politie. “Dat is niet alleen veiliger voor jezelf, maar ook voor andere verkeersdeelnemers.”

Reacties