Kinderen leerden de natuur fotograferen in het natuurgebied rond de Kraaijenberg

Woensdagmiddag konden kinderen, onder begeleiding van een gids van Brabants Landschap en IVN Groene Zoom, foto’s van de natuur maken.

Als een van de activiteitenmiddagen voor kinderen was deze woensdag het thema ‘Natuurfotografie’. Het was een middag voor kinderen van 7 tot 12 jaar.
Gedurende deze middag legde een ervaren gids aan de hand van mooie natuurfoto’s kort en eenvoudig uit wat er bij het maken van zo’n foto komt kijken en waarom natuurfotografie ook voor kinderen zo leuk kan zijn.

Na deze uitleg mochten de kinderen zelf aan de slag met hun camera. Onder begeleiding van de gids trokken de drie kinderen en drie volwassenen het natuurgebied Markiezaat in. Elk kind kon zelf met zijn of haar meegebrachte camera foto’s maken van al het moois dat ze in de natuur tegen kwamen. Bomen, bloemen, koeien, van alles kwam voor de lens.
Uiteindelijk gingen de kinderen, na een gezonde wandeling in de natuur, met een heel stel mooie natuurfoto’s naar huis.

Na afloop van de foto-wandeling konden in het bezoekerscentrum  de allernieuwste ‘BeleveNissen’ met de titels ‘Aarde’ en ‘Water’ bekeken worden en kon er nog wat gedronken worden.

Links:

 

Foto’s: Wilma

Reacties