Ziekenhuisprogramma opgenomen in Bravis ziekenhuis, privacy voorop

Foto: JKr

Het wel en wee in het Bravis Ziekenhuis is vanaf 8 september te zien in het televisieprogramma Trauma Centrum. Het personeel werd deze zomer zes weken gevolgd door cameraploegen van SBS6.

De medische televisieserie Trauma Centrum geeft een beeld van hoe verpleegkundigen, medisch specialisten, artsen in opleiding en andere zorgverleners van een ziekenhuis hun vak uitoefenen en hoe zij hun werk beleven. De kijker maakt kennis met verschillende patiënten en hun verhalen.

Specialisten

In de afleveringen van Trauma Centrum zijn diverse medisch specialisten van het Bravis ziekenhuis (Bergen op Zoom en Roosendaal) te zien. Zo verricht chirurg Denis Susa voor de camera een complexe longoperatie, verwijdert chirurg Hans Fabry met de operatierobot een gedeelte van een endeldarm, laat gynaecoloog Richard Pal het verwijderen van een baarmoeder zien en brengt gynaecoloog Elles in ’t Anker met een keizersnede een baby in de wereld. “De serie geeft ook een goed beeld van de acute zorg en het belang hiervan in de regio.”

Onrust

In 2012 ontstond onrust rondom een televisieprogramma dat was opgenomen in het VU medisch centrum in Amsterdam. Volgens Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG) hadden producent Eyeworks en RTL de privacy van patiënten geschonden. RTL stopte toen met het uitzenden van ’24 uur: tussen leven en dood’.

Privacy

Bij het filmen stond de privacy van alle betrokkenen voorop, verzekert het Bravis ziekenhuis over Trauma Centrum. Vooraf kregen patiënten, hun naasten en zorgverleners altijd de vraag of zij wilden meewerken. Iedereen die in de nieuwe tv-reeks voorbijkomt, heeft ingestemd met de opnamen en het uitzenden hiervan. Een aflevering terugzien kan via www.sbs6.nl/programmas/trauma-centrum

Reacties