Kunstenaars voeren dans Pina Bausch uit

Tientallen kunstenaars uit Bergen op Zoom en omstreken hebben een video gemaakt waarin zij synchroon een dans van Pina Bausch uitvoeren.

Pina Bausch was een Duitse danseres, choreograaf, dans-pedagoge en artistiek directeur van het Tanztheater in Wuppertal. “Zij heeft vele mooie choreografieën achtergelaten. Haar erfenis wordt onder andere door de Pina Bausch Foundation beheert. Deze heeft het initiatief genomen om een specifieke dans van Pina Bausch zodanig te bewerken dat deze door iedereen kan worden uitgevoerd. En zij vragen ook de uitvoerders hiervan een film te maken en deze op te sturen”, laat Arsis weten.

Dat leek de Arsis-leden wel wat. Onder leiding van Irene Weug, Emmely Tunders en Manu Dudink en Emmely voerden ze deze dans uit op de locatie waar deze maand Heerlijke Kunst exposeert. “Met enige trots kunnen wij melden dat wij zijn toegelaten tot het project door de Pina Bausch Foundation en opgenomen zijn tussen de filmpjes van alle andere mondiale uitvoerders.”

In de video die in juli werd opgenomen in Hoeven is te zien hoe tientallen kunstenaars over een erf in Hoeven stappen, terwijl ze daarbij ze een aaneenschakeling van gebaren maken. Ze lopen achter elkaar, maar toch heeft het geheel niet veel weg van de polonaise.

De expositie is tot en met 1 oktober te zien aan de Langeweg 6 in Hoeven. In 2016 vond het plaats bij Hoeve Hildernisse in Bergen op Zoom en in 2015 bij Theetuin Kortenhoeff in Hoogerheide.

Reacties