Wethouder op radio: truckparking is ambitie tegen overlast

Een truckparking in Canada
Foto: Pixabay

Wethouder Ad Coppens wil graag een truckparking met een rustplaats voor chauffeurs langs de A4 of de A58. Dat zei hij tegen een verslaggever van BNR Nieuwsradio.

Bergen op Zoom had vorig jaar te maken met overlast van overnachtende truckers, met name op bedrijventerrein Noordland. Met name de ontlasting van de chauffeurs die in hun vrachtwagen slapen leverde problemen op. Eerder werd er daarom een parkeerverbod ingesteld. Maar dat blijkt niet voldoende te helpen. Daarom wordt nu een nieuw wapen uit de kast getrokken: de APV, algemene plaatselijke verordening. Daarin komt te staan dat overnachten in een voertuig niet toegestaan is (behalve op camperplaatsen).

Het probleem is hiermee niet opgelost omdat de chauffeurs toch ergens zullen moeten rusten. Daar is wethouder Coppens zich van bewust. “We kijken samen met ondernemers, de regio en de chauffeurs naar een oplossing. Ik denk aan een truckparking zoals in Rotterdam, Frankrijk of Duitsland. Een mooie parkeerplaats langs de A4 of de A58 bij Bergen op Zoom is mijn ambitie”, zegt Coppens tegen Martijn de Rijk van BNR. “Dit is iets wat je kunt doen als de economie aantrekt. De economie zal ongetwijfeld weer een dipje krijgen, maar dan hebben wij het voor elkaar”, besluit de wethouder.

Beluister het fragment via deze link: https://www.bnr.nl/player/audio/10067083/10328952

 

Reacties