Benefietconcert ‘Guus de Waal – Het Slotakkoord’ voor Hospice De Markies

Foto:

Zaterdag 2 september is de kaartverkoop van start gegaan voor het  Benefietconcert ‘Guus de Waal – Het Slotakkoord’ dat op 15 oktober in De Stoelemat gehouden wordt ten bate van Hospice De Markies.

De opbrengst van het concert en de veiling gaat naar Stichting Vrienden van Hospice De Markies (meer informatie over de veiling van werken van Bergse kunstenaars, een workshop dirigeren, een workshop carillon, eten met de markies en nog een viel meer volgt binnenkort).

Het programma van ‘Guus de Waal – Het Slotakkoord’ omvat optredens van een ruim 70 muzikanten sterk gelegenheidsharmonieorkest, samengesteld uit Bergse muzikanten, onder leiding van dirigent Jasper de Waal; en muzikanten en solisten van nationale en internationale faam, waaronder top-jazzpianist Jasper Soffers, vioolvirtuoos Jeroen de Groot en meestertrompettist Frank van der Poel.

Voor dit benefietconcert heeft de organisatie ook de jonge, energieke brassband Dr. Brass weten te strikken als afsluitende act. De Tilburgse brassband Dr. Brass, heeft inmiddels door het hele land faam verworven met spetterend optredens. De band heeft op basis van de traditionele New Orleans muziek een geheel eigen sound ontwikkeld, die inmiddels te horen is op hun debuut-cd Ouch!.

De broers de Waal

Het benefietconcert is een initiatief van Guus jr., Jasper en Paul de Waal, zonen van de in 2016 overleden Bergse muzikant Guus de Waal. Zij waren tijdens de laatste dagen van hun vader diep getroffen door de zorg en de menselijkheid die hij in hospice De Markies mocht ontvangen en besloten wat terug te doen voor het hospice.

Broers de WaalDe broers de Waal

Hospice De Markies

De feitelijke zorg in Hospice De Markies wordt betaald door de overheid, maar voor alle andere noodzakelijke voorzieningen, zoals inrichting, materialen en onderhoud is de instelling geheel afhankelijk van sponsoring en vrijwillige bijdragen. En het hoge niveau van zorg kan alleen gerealiseerd worden dankzij een grote groep betrokken vrijwilligers. Sponsoring en giften zijn essentieel voor het voortbestaan van het hospice en voor de door de drie broers zo gewaardeerde kleinschalige, individuele en menselijke zorg.

Praktische informatie

Het Slotakkoord vindt plaats op zondag 15 oktober, om 14:30 uur in De Stoelemat, Bergen op Zoom.
De losse kaartverkoop voor ‘Guus de Waal – Het Slotakkoord’ gaat zaterdag 2 september van start.

Kaarten zijn te koop bij de volgende voorverkoopadressen:

  • Bergse Dumphal
  • Bakkerij Van Oers (Bergse Plaat)
  • MCD Supermarkt
  • Rookshop De Schelde
  • VVV Brabantse Wal
  • Bakkerij Bogers (Halsteren)

Poster

Reacties