Website en app van Uniek Sporten in gebruik genomen

Rolstoel sport
Foto: Pb

Op 9 september nam wethouder Arjan van der Weegen de website en app van Uniek Sporten in gebruik voor de regio Brabant West. Dit gebeurde tijdens de Dag voor Aangepast Sporten in Bergen op Zoom tijdens de Nationale Sportweek.

Iedereen met een handicap in de regio Brabant West kan nu een geschikte vorm van sport of bewegen vinden. De website en de app zijn een initiatief van Fonds Gehandicaptensport.

De app en website van Uniek Sporten gidsen je naar een geschikte vorm van sport of bewegen, dichtbij jouw huis. Je kunt het sportaanbod zien, filmpjes van de sport bekijken en de locatie, tijden en contactpersonen vinden. Ook vind je er het laatste nieuws op het gebied van aangepast sporten plus de agenda van lokale en landelijke evenementen en activiteiten.

De sportzoeker Uniek Sporten is inmiddels actief in diverse regio’s. De komende maanden komen daar verschillende regio’s verspreid over heel Nederland bij. De ambitie is om eind 2017 het aanbod van heel Nederland in kaart te hebben.

Arjan van der Weegen: “We hebben in West-Brabant natuurlijk al ons eigen sportloket: www.sportloketwest.nl, maar nu zijn die activiteiten voor veel meer mensen zichtbaar. Het keuzeaanbod voor onze gehandicapte sporters wordt met de Sportzoeker Uniek Sporter nog groter. Dit initiatief van Fonds Gehandicaptensport is een belangrijke stap in het inzichtelijk maken van de mogelijkheden om te sporten met een handicap in Nederland. Fonds Gehandicaptensport, onze regio, de gemeenten en de buurtsportcoaches verdienen allen een groot compliment. Alleen door deze samenwerking hebben we dit voor elkaar gekregen. Samen, als één team, hoeft niemand buitenspel te staan”.

Nike Boor, directeur van Fonds Gehandicaptensport: “Dit is een belangrijke stap voor de gehandicaptensport in Nederland. Ik ben trots op de lancering in deze regio en zorg dat wij Uniek Sporten verder gaan ontwikkelen. Hierbij werken we samen met NOC*NSF en sluiten we aan bij het landelijke programma Grenzeloos Actief. Doel is dat gehandicaptensport vanzelfsprekend wordt. Want pas als iedereen kan sporten en niemand buitenspel staat, is voor ons allemaal de wedstrijd gewonnen”.

Reacties