30-jarige stedenband met Oudenaarde gevierd met onthulling cadeau

Foto: Jan

De Bergse burgemeester Frank Petter en burgemeester Marnic de Meulemeester van Oudenaarde (B) onthulden zaterdagmorgen een herinneringssteen voor de 30-jarige stedenband.

Stedenband Oudenaarde
Na een ontvangst in het Oude Raadhuis aan de Grote Markt onthulden de beide burgemeesters, begeleid door twee muzikanten, een herinneringssteen op het Zuivelplein, als herinnering aan de 30-jarige stedenband tussen Bergen op Zoom en het Belgische Oudenaarde. Dit als onderdeel van een speciaal programma dat de stichting Jumelage Bergen op Zoom voor dit 6e lustrum van de stedenband heeft samengesteld.

Stedenband Oudenaarde

De stichting Jumelage Bergen op Zoom onderhoudt de contacten tussen de jumelagegemeenten Oudenaarde in België en Szczecinek in Polen en heeft als doel het bevorderen van de officiële en menselijke contacten tussen de bevolking van Bergen op Zoom en die van Oudenaarde in België en Szczecinek in Polen. Dat doet zij  door stimulering van culturele, toeristische, sportieve, sociale en economische toenadering en uitwisseling en alles, wat daarmee verband houdt.

Naast deze steen ‘Oudenaarde  Bergen op Zoom’ ligt de steen die hier geplaatst is om de stedenband met het Poolse Szczecinek te herdenken.

Reacties