PopMonument kijkt terug op succesvolle editie met 2500 bezoekers

Foto: Elly Matthijsen

Circa 2500 bezoekers genoten afgelopen zaterdag 9 september van diverse optredens en expedities in Bergen op Zoom. Artiesten als Maxi Jazz, Ozark Henry en J. Bernardt speelden op unieke locaties; de monumenten van de stad. Een ontdekkingstocht voor zowel bezoekers aan de stad als haar inwoners.

PopMonument startte haar vierde editie met een goed bezochte vinylmarkt in de Bosstraat. Ondanks de slechte weersvoorspellingen wisten de vinylliefhebbers de markt prima te vinden. Gelukkig kwam het zonnetje ’s middags goed om de hoek te kijken, waardoor de deelnemers aan de Vintage Bike Trail hun regenpak thuis konden laten. Zij fietsten ’s middags langs diverse monumentale boerderijen in de omgeving van Bergen op Zoom en werden hier reeds getrakteerd op een muzikaal optreden.

’s Avonds liepen de monumenten en cafés vol voor een diversiteit aan optredens die zorgden voor kippenvel of juist een bezweet shirt, zoals bij het optreden van Iguana Death Cult in het Provoosthuis. De bezoeker die meer te weten wilde komen over de diverse panden in Bergen op Zoom kon mee met de geheime route, en kreeg hiermee een kijkje in diverse monumentale privé panden.

De organisatie van PopMonument kijkt terug op een succesvolle editie. Het festival wordt georganiseerd door Gebouw-T, in opdracht van Stichting PopMonument. PopMonument wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Bergen op Zoom, Cultuurbedrijf, Brabant C, Prins Bernard Cultuurfonds, Sena Performers, Mastboom Brosens Stichting, VSB Fonds, Stichting Bezichtiging Monumenten en Sterck.

Bron: Popmonument

Reacties