Startende ondernemers in Bergen op Zoom willen meer vrijheid

Foto: René-Egbring/Startersdagen.com

Bijna de helft van de startende ondernemers in Zuidwest-Brabant geeft aan dat zij voornamelijk een eigen bedrijf starten om meer vrijheid voor zichzelf te creëren.

Dit blijkt uit onderzoek van startersdagen.com onder de starters die een startersdag in Zuidwest-Brabant hebben bezocht afgelopen jaar. Verdere beweegredenen die genoemd worden zijn de noodzaak na ontslag, een gat in de markt zien of extra inkomsten willen genereren.

De gemeenten in Zuidwest-Brabant zetten zich samen met het StartersCentra West-Brabant in om het ondernemerschap in de regio’s te stimuleren. Met hetzelfde doel organiseert Startersdagen.com in samenwerking met de Rabobank en StartersCentra West-Brabant op donderdag 21 september een gratis startersdag in Bergen op Zoom. Deze avond is bedoeld voor starters en eigenaren van een bedrijf tot drie jaar oud of oriënterende starters.

70% van de beginnende zelfstandigen en jonge bedrijven blijkt na 18 maanden alweer te zijn gestopt. Het gebrek aan een goede voorbereiding is daarvan meestal de oorzaak. Daarom biedt Startersdagen.com de kans op een goede voorbereiding door het organiseren van een startersdag. Het evenement bestaat uit een rijk avondprogramma dat wordt gevuld met een startersmarkt, seminars, workshops en een netwerkborrel.

De startersdag kent een intensief en informatierijk programma dat bestaat uit een optioneel broodjesbuffet, officiële opening om 18.45 en plenaire kennisdeling, startersmarkt en doorlopende seminars en workshops. Tijdens de opening vertelt de succesvolle starter Leroy Naarden over zijn groei als ondernemer. Op de startersmarkt staan landelijke en regionale kennispartners, en deze worden afgewisseld met meerdere rondes van kennissessies in de vorm van presentaties, workshops en masterclasses. Afsluitend vindt er een aangeklede netwerkborrel plaats.

Aanmelden is mogelijk via www.startersdagen.com/bergenopzoom2017.

Reacties