Jongens overvallen woning Kerkstraat in Bergen op Zoom

Vrijdagavond zijn twee onbekende jongens een woning in de Kerkstraat in Bergen op Zoom binnengedrongen. Onder bedreiging van een mes hebben zij twee kinderen gedwongen waardevolle goederen af te geven.

De slachtoffers van 15 en 9 jaar oud zijn die avond alleen thuis als er rond 21.10 uur met de deurklopper wordt gerammeld aan de voordeur. De oudste van het stel doet open en wordt onmiddellijk overrompeld door twee jongens. Hij wordt tegen de grond geslagen en krijgt terwijl hij al ligt nog enkele vuistslagen op zijn hoofd. Een van de overvallers dwingt het slachtoffer op te staan om kostbare zaken in de woning aan te wijzen. De tweede overvaller houdt intussen zijn broertje in bedwang.

Buit

De overvallers nemen de benen met elektrische apparatuur, een mobiele telefoon en wat geld. Beide broers gaan vervolgens naar buiten en vragen een voorbijganger om de politie te bellen. Gearriveerde agenten vangen hen op. Onmiddellijk is er een onderzoek gestart. Als snel wordt een deel van de buit in een achtertuin teruggevonden. In de woning is sporenonderzoek gedaan en buurtbewoners zijn bevraagd of zij iets bijzonders hebben gezien. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Signalement

De leeftijd van de overvallers wordt geschat op 16-17 jaar. Volgens de slachtoffers heeft één van hen een zwarte bivakmuts op en een donker vest aan. Zijn kompaan draagt een rood/zwart vest en heeft een capuchon over zijn hoofd getrokken.

Informatie

De politie is op zoek naar getuigen die voor en na de overval iets verdachts hebben gezien in of in de omgeving van de Kerkstraat in Bergen op Zoom. Hebt u informatie en nog niet met een agent gesproken tijdens het buurtonderzoek? Deel uw informatie dan via 0900 8844, via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden. Anoniem mag ook via 0800-7000 of het meldingsformulier van M.

Bron: Politie

Reacties