Waterschans wordt hersteld naar het model van de achttiende eeuw (video)

De werkzaamheden aan de Waterschans zijn in volle gang. Het bedrijf De Vries uit Werkendam plaatste een dronevideo van het bouwterrein op internet.

Op de video zijn de voertuigen van Martens en van Oord en De Vries vanuit de lucht in actie te zien. Het hoge perspectief geeft ook een mooi overzicht over het projectgebied. Het gebied (Waterschans) moet de schakel tussen het water van de Binnenschelde en het Zoommeer worden, en een voorpost van de stad Bergen op Zoom zijn.

De vorm van het fort wordt hersteld naar het model van de achttiende eeuw. De werkzaamheden daarvoor zijn in de 2e helft mei 2017 gestart.

Bij het project hoort ook de aanleg van het Havenkanaal, waarbij de realisatie van een recreatiehaven op termijn mogelijk is. In dit scenario komt er (nog) geen open verbinding met het Zoommeer, maar ook die vaarverbinding wordt voor de toekomst niet uitgesloten. Dit is afhankelijk van onderzoek naar de mogelijkheden voor waterrecreatie dat gestart is. Langs de buitendijk wordt de verbinding voor fietsers afgemaakt en verbeterd, als onderdeel van “het rondje om de Binnenschelde”.

Reacties