Op zoek naar de schatten van de Zeeridder in Het Markiezenhof

Dit najaar staat Het Markiezenhof in het teken van ‘De Schatten van de Zeeridder’. In de zogenaamde real life game moeten bezoekers de geschiedenis van de stad ontdekken.

Culture Escape is een project dat wordt ontwikkeld door het bedrijf Basecamp Games uit ‘s-Hertogenbosch. De eerste editie van Culture Escape vond in april dit jaar plaats in ‘s-Hertogenbosch met als titel Bionaea. Het vond plaats in industriële erfgoed locaties.

De schatten van De Zeeridder is de tweede editie van Culture Escape. Het verhaal gaat over de Zeeridder die de verhalen, sagen en legenden uit Bergen op Zoom bewaakt, zegt Ivo van Dijk, directeur van Basecamp Games. “Al eeuwenlang kijkt hij vanaf Het Markiezenhof toe op de stad. Echter, de rust in de stad wordt verstoord door toenemende activiteiten van verschillende soorten Kwelgeesten: Alfen, Gnomen, Kabouters, Dwaallichtjes, Witte Wieven en veel meer van dit soort mythische figuren teisteren de zielen uit het verleden. Pierre Du Four, Jacob Oprecht, de duivel, Maria Elisabeth Clara van den Bergh II en vele andere historische personages komen tot leven.”
De ervaring bestaat uit een combinatie van techniek, puzzels en interactief theater. Voor dat laatste onderdeel is Basecamp nog op zoek naar acteurs. “Heb je affiniteit met theater, re-enactment, Escape Rooms of LARP? Of ben je muzikant, bouwer, technici of kostuummaker? Help de ideale setting neer te zetten voor deze unieke Real Life Game en sluit je aan bij de Culture Escape Community”, laat het bedrijf weten. Inschrijven kan via de website van Culture Escape.

Reacties