Veel belangstelling voor 1e Barrier Run Bergen op Zoom

Meer dan 200 deelnemers liepen zaterdag het Barrier Run parcours met hindernissen rond de Binnenschelde.

Vier leden van Junior Kamer Het Markiezaat hadden voor zaterdag de 1e Barrier Run Bergen op Zoom georganiseerd. Een ‘run’ van circa 8 kilometer rond de Binnenschelde met onderweg een aantal hindernissen die overwonnen moesten worden.

De organisatie

Mathijs, één van de leden van de organisatie vertelde dat dit evenement georganiseerd was een organisatie comité van vier leden van Junior Kamer Het Markiezaat en dat er deze dag ruim veertig vrijwilligers in touw waren om alles in goede banen te leiden. Het is de eerste keer dat dit evenement georganiseer wordt en naast de sportieve kant van de run en natuurlijk de funfactor was er ook nog een serieuze bedoeling. Met deze activiteit willen de organisators geld ophalen voor Campagneteam Huntington.

Mathijs en Erwin van de Juniorkamer Het Markiezaat en tussen hen in Shirley van Campagneteam Huntington.

Campagneteam Huntington

Shirley, één van de vrijwilligers van Campagneteam Huntington kon hier meer over vertellen.

Campagneteam Huntington wil het taboe rond de ziekte van Huntington doorbreken en fondsen werven om wetenschappelijk onderzoek te financieren. Kansen op een geneesmiddel voor de ziekte van Huntington zijn namelijk veelbelovend.
De ziekte van Huntington is een dodelijke erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS.
Het streven van Campagneteam Huntington is om € 4.000.000 op te halen voor de bestrijding van deze ziekte. Momenteel staat de teller al op bijna € 1.500.000 maar er is nog een flinke weg te gaan.

De run

De deelnemers aan de Barrier Run Bergen op Zoom gingen in groepen van circa 15 deelnemers van start zodat niet iedereen tegelijkertijd bij de hindernissen aan zou komen. De hindernissen waren onder andere een klimmuur, een monkeybar, een container met modder, een sloot en stukken door de Binnenschelde waden.

Rond één uur ’s middags ging de eerste groep van start en de laatste deelnemers werden rond vijf uur terug verwacht bij de finish. Voor elke groep van start ging werd er eerst een warming-up gedaan en de start begon met een klim over een berg strobalen.

Opwarmen voor de start

De deelnemers

Bij de finish spraken we met Angelique en Boudewijn, lopers in het vijfkoppige team van Asselbergs & Klinkhamer advocaten. Geoefende marathonlopers die voor het eerst aan een dergelijk evenement deelnamen, gewoon voor de lol. Ondanks hun ervaring met internationale marathons als die van Boston, Berlijn en New York bleek deze run met de hindernissen toch best zwaar te zijn.

Ze waren erg te spreken over de organisatie van het evenement. De route was goed aangegeven, er waren veel vrijwilligers zodat er bij elke hindernis een vrijwilliger stond en onderweg was er sportdrink en bananen beschikbaar voor de deelnemers.

Boudewijn, Ine, Angelique, Margot en Robin van team Asselbergs & Klinkhamer

Links:

Bekijk de fotoserie boven dit artikel!

Reacties