Kriebelbeestjes kindermiddag op de Kraaijenberg

Een kriebelbeestje
Foto: Wilma Vos

Woensdagmiddag werd op bezoekerscentrum De Kraaijenberg de kindermiddag ‘Kriebelbeestjes’ gehouden voor twaalf enthousiaste kinderen en hun (groot)ouders.

Na een eerste uitleg over kriebelbeestjes werd er geïnventariseerd wat de kinderen aan kriebelbeestjes kenden en mochten een paar van de kinderen hun eigen kriebelbeestje tekenen.

Na het uitleggen wat de bedoeling was van de verdere middag vertrokken de kinderen met begeleiders naar buiten in bezit van schepjes, bakken, loeppotjes en zoekkaarten om  in de natuur aan de slag te gaan.

Vol enthousiasme werden diverse soorten insecten, spinnen en andere kriebelbeestjes gezocht. Pissebedden, wormen, emelten, spinnen, wantsen, een rupsje, mieren, duizendpoten, kevers, torren, lieveheersbeestjes en hooiwagens, de kinderen hadden van alles verzameld.

Na de ‘jacht’ werd bekeken wat er zoal door de kinderen gevangen was en vervolgens werden de gevangen dieren weer vrijgelaten op de plek waar ze hoorden. Na afloop was er uiteraard het bijbehorende verfrissende drankje

Foto’s en informatie: Wilma Vos en Leo den Heijer

 

Reacties